Srednjoškolski projekt dobio nacionalnu oznaku kvalitete

Facebook
Twitter
Pinterest

 

eTwinning projekt ‘Once upon a time, the West’ u kojem su protekle školske godine sudjelovale učenice 3.a razreda opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Andrea Fehir, Nikol Perković, Nikolina Peršić, Ida Raich, Nora Slivar i Tamara Sajda, pod vodstvom profesorice mentorice Adrijane Rajić dobio je nacionalnu oznaku kvalitete. Glavna tema projekta jest pitanje zašto je povijest Zapada pretvorena u legendarni filmski žanr, vestern?

Radeći na projektu učenici su surađivali u međunarodnim timovima i proučavali tri vesterna – s povijesnog gledišta, učenici su naučili puno o povijesnim elementima na koja se odnose filmski isječci; s filozofskog gledišta, raspravljali su o problemima u vezi poimanja ‘Ideje napretka’, ‘Oblika i mjesta moći’, ‘Mitova i heroja’.

Projekt obuhvaća ishode kurikuluma različitih nastavnih predmeta: Geografije, Povijesti, Stranih jezika, Informatike i Hrvatskoga jezika. Tijekom rada na projektu svi sudionici su koristili engleski jezik, a sama tema i radni materijali upućivali su na istraživanje američke povijesti.

Najvažniji rezultat rada na ovom projektu jest ostvarena suradnja te iskustvo učenja u digitalnom okruženju, ne samo kroz zajednički rad, već i samostalno istraživanje zadanih tema. Sudionice projekta su postale samostalnije, naučile su donositi odluke u timu, raditi brzo i pod vremenskim pritiskom te su postale snalažljivije u korištenju digitalnih alata i izvora znanja. Rad na projektu sam po sebi razvija kritičko mišljenje, a oblici rada toleranciju i poštivanje zadanih rokova.

‘Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Komunikacija i suradnja partnerskih škola je ostvarena. Rezultati projekta i diseminacija projekta kvalitetno su predstavljeni u odgojno-obrazovnoj ustanovi, te su vidljivi u TwinSpace-u. Potiče se suradnja sa medijima. Tijekom provedbe projekta korišten je niz web alata.’, stoji u obrazloženju odluke o dodjeli Nacionalne oznake kvalitete.

Izvor: SŠIK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit