Središnja proslava Feričanačkog vinca u Božilovcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tradicionalna manifestacija Feričanačko vince nastavljena je danas u Feričancima. U pogonu vinarije Feravino upriličena je degustacija i obilazak postrojenja u pratnji mladih enologa a središnja proslava organizirana je u vinogradima na Božilovcu. Druženje je organizirala tvrtka Osilovac d.o.o. Feričanci, članica NEXE grupe u čijem je sastavu vinarija Feravino. I ove godine druženju su se odazvali brojni poslovni partneri i gosti koji su mogli uživati u vrhunskim slavonskim specijalitetima i vrhunskim vinima Feravina. „Kontinuiranim ulaganjem u vinariju, podizanjem razine kvalitete naših vina, investiranjem u turističku ponudu Feričanaca i novim zapošljavanjima, tvrtka Osilovac predvodnik je unapređenja života lokalne zajednice i najznačajniji gospodarski subjekt feričanačkog kraja“, istaknuo je Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca. Gosti su se mogli počastiti vinogradarskim ražnjem na kojemu se pekla kobasica i slanina, pečenom voletinom s ražnja, slavonskim čobancem i izvrsnim feričanačkim mladim vinima berbe 2018. godine te svježe pečenim gužvarama i štrudlama. U nazočnosti članova HKD Manuel Feričanci i brojnih gostiju, obred blagoslova vinograda obavio je feričanački župnik vlč. Vicko Obradović, a simboličnu rezidbu trsova obavili su predsjednik Uprave NEXE Grupe Ivan Ergović, bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić i gost enolog iz Slovenije Matjaž Lemut. Nakon blagoslova vinograda, održano je i tradicionalno natjecanje u rezidbi vinove loze. Prvo mjesto osvojila je Marijeta Šipoš iz Feričanaca, drugi je bio Ivan Jukić iz Valenovca, a treće mjesto osvojila je Mira Šipoš iz Valenovca. Druženje u šatoru nastavljeno je uz nastup Tamburaškog sastava Arteški bunar i grupu Twist Off iz Osijeka.
Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit