Sportsko izvješće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od petka do nedjelje održan je 8. međunarodni veteranski turnir u stolnom tenisu u Mađarskom Harkanyju na kojem su četvrti put zaredom nastupile i članice Stolnoteniskog kluba “Dora” Vesna Kovačević-Tomić i Jasna Jakobek. Na natjecanju je nastupilo 130 igrača i igračica iz Njemačke, Slovačke, Rusije, Mađarske i Hrvatske. U pojedinačnom dijelu natjecanja Vesna Kovačević-Tomić osvojila je izvrsno drugo mjesto, dok je Jasna Jakobek odlična treća. Naime, ovo je prvi turnir na kojem je Jasna nastupila nakon godinu i pol dana netreniranja i rezultat pokazuje da bi se vrlo brzo naša najbolja stolnotenisačica mogla vratiti u formu. Vesna Kovačević-Tomić sudjelovala je kao i prošle godine u još dvije kategorije: parovi i momčadsko s Mađaricom Emeš Katona iz Budimpešte. U obje kategorije osvojile su odlično treće mjesto.

Hrvatski streličarski savez i Streličarski klub Bjelovar u subotu 04. kolovoza  u mjestu Veliko Trojstvo pokraj Bjelovara organizirali su 3D prvenstvo Hrvatske – 49. turnir iz Kalendara natjecanja Hrvatskog streličarskog saveza u 2012. godini. Na turniru su sudjelovali i članovi streličarskog kluba Našice i ostvarili zapažene rezultate. Nikola Jančula je u kategoriji do 14 godina osvojio odlično 2. mjesto. Laura Kanis u kategoriji kadetkinja bila je odlična prva.

Na nogometnom igralištu Nogometnog kluba Olimpija u Osijeku je u petak i subotu odigran 6. Memorijalni turnir Vlado Liović. Na turniru su sudjelovale četiri momčadi, odnosno uz domaćina i klubovi HNK Đakovo-Croatia, NK NAŠK i NK Grafičar Vodovod Osijek. Nogometaši Naška svoj su prvi susret odigrali neriješeno 1:1 protiv Olimpije. Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Olimpija se rezultatom 5:4 plasirala u finale. U drugom susretu Grafičar vodovod je bio uvjerljiv protiv đakovačke Croatie s 3:0. U susretu ta 3. mjesto Našičani su poraženi od ekipe Đakovo-Croatia 2:0. Finale turnira između  Olimpije i Grafičar Vodovoda Osijek okonačano je pobjedom Olimpije 4:1.

U organizaciji Nogometnog kluba Motičina a pod pokroviteljstvom Općine Donja motičina održan je tradicionalni, 52. po redu, nogometni turnir na kojem su uz domaći nogometni klub sudjelovali i NK Brezik, NK Đurđenovac i NK Zoljan. Za treće mjesto susret su odigrali Zoljan i Brezik nerješenim rezultatom 2:2, bolji u izvođenju jedanesteraca bili su Zoljančani i pobjedili  6:5 . Finalni susret između domaćina Motičine i ekipe Đurđenovca također je okončan 2:2, no izvođenjem jedanesteraca domaća ekipa Motičine osvojila je Turnir rezultatom 5:4. Kao i prijašnjih godina organizirani su i mnogi drugi sadržaji. U subotu je bilo natjecanje u kuhanju čobanca koje je okupilo 9 ekipa. Najbolji čobanac i 1. mjesto osvojila je Udruga skijaški klub Motičina u sastavu Igor Kolarić i Ivica Vušak. 2. mjesto pripalo je Savjetu mladih za koje je kuhao Dalibor Boljkovac. 3. mjesto djelila su lovačka društva Zec Motičina  i Jelen Našice. U nedjelju je upriličeno natjecanje u boćanju. Prvo mjesto osvojila je ekipa Pavlović, 2. mjesto ekipa Koljenik, a na 3. mjesto plasirala se ekipa Sabo. U trčanju u vreći, u kategoriji djevojčica, 1. mjesto osvojila je Stela Kolarić, druga je bila Nensi Zlosa, a 3. Nika Vinković. U kategoriji dječaka, prvi je bio Vinko Boltađija, drugi Petar Vinković, a treći Patricio Jakovljević. U odbojci, najboljom se pokazala Ekipa za dušu, drugi su Propali organizatori a treća Ekipa Drveni.

U organizaciji NK Croatie u Velimirovcu je odigran nogometni turnir mlađih kategorija. Sudjelovali su dječaci 2000. godište i mlađi, Arsenalove škole nogometa Virovitica, NK BSK Bijelo Brdo, NK Grafičar Vodovod Osijek, NK Fešk Feričanci. Zatim Nogometna akademija Krpan-Babić Osijek, NK Višnjevac, NK Našk te Selekcija nogometnog središta Našice. Finale turnira odigrali su Arsenalova Akademija nogometa i Akademija Krpan-Babić-Osijek rezultatom 2:1. U utakmici za treće mjesto od NK Naška bila je bolja ekipa Grafičar vodovoda pobjedivši  6:0 . Za najboljeg igrača turnira proglašen je  Franko Zandoda iz Arsenalove nogometne akademije. Najbolji strijelac je Dragan Dagulić iz Nogometne akdemije Krpan-Babić-Osijek a najbolji vratar Leo Kirin iz Arsenalove škole.

U organizaciji NK Mladosti u Našičkoj je breznici odigran Prvi memorijalni turnir “Vladislav Oreški – Babac” u čast hrvatskom branitelju koji se krajem rujna 1991. g. sa grupom dragovoljaca iz našičkog kraja priključuje obrani grada Vukovara gdje biva ranjen i hospitaliziran u vukovarskoj bolnici da bi padom Vukovara u ruke srbočetničke vojske bio odveden na Ovčaru i pogubljen, 2001. godine ekshumiran iz zajedničke grobnice i sahranjen na Gradskom groblju u Našicama. Pred turnir je otkrivena i posvećena spomen ploča. Uz mnoštvo mještana nazočni su bili i načelnik Općine Koška Zoran Kovačević, zamjenik načelnika Miroslav Čukić, profesor Dragutin Blažević ispred Nogometnog središta Našice te župnik velečasni Branko Šipura koji je posvetio Spomen ploču a koju je otkrio brat poginulog Vladislava, Predrag Oreški. Na turniru su uz domaćina sudjelovali i NK Omladinac Niza, NK Seljak Koška te NK Lađanska. Donosimo i rezultate:
NK Mladost (Našička Breznica) – NK Lađanska 0:1
NK Seljak (Koška) – NK Omladinac (Niza) 1:1, nakon jedanaesteraca 6:5.
Za 3. mjesto igrali su NK Mladost – NK Omladinac Niza 0:2. Finale turnira odigrali su NK Seljak Koška – NK Lađanska 1:1, nakon izvođenja jedanaesteraca ekipa iz Koške pobjedila je 4:3.

Pripremni nogometni turnir odigran je i u Lili. Prvog dana natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati: Lila – Iskrica (Šaptinovci) 3:2, Croatia (Velimirovac) – Martin 3:0. Treće mjesto osvojila je Iskrica pobjedivši Martin 3:1. Finale turnira između Lile i velimirovačke Croatie okončano je neriješnim rezultatom 2:2, bolji u izvođenu jedanaesteraca bili su Velimirovčani.

U Nizi je odigran 5. po redu Memorijalni turnir “Miroslav Knežević – Bujdo”. Sudjelovale su ekipe nogometnih klubova Seljak Koška, Mladost Našička Breznica, te seniorska i veteranska ekipa Omladinca Niza. Slijede rezultati:
Omladinac (Niza – seniori) – Seljak (Koška) 2:2, pobjeda Omladinca nakon jedanaesteraca. Omladinac (Niza – veterani) – Mladost (Naš. Breznica) 0:0, pobjeda Mladosti nakon jedanaesteraca. U susretu za treće mjesto veteranska ekipa Omladinca poražena je 1:3 od ekipe NK Seljak Koška. Finale je okončano nerješeno 1:1. Boljim izvođenjem jedanaesteraca domaća ekipa Omladinca nadvisila je nogometaše iz Breznice i tako osvojila 5. po redu Memorijal.

Pripremno prijateljsku utakmicu odigrali su u Jelisavcu nogometaši Vihora i Feška iz Feričanaca. Jelisavčani bolji 1:0. U Ladimirevcima su sa sastali domaći Slavonac i Mladost Stipanovci, ova prijateljska utakmica okončana je bez golova.
Kruno Jakobek

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit