Sportska zbivanja

U Valpovu su odigrane prvenstvene utakmice u okviru Prve hrvatske rukometne lige – Dječaci B:
Valpovka – NEXE 2:17
Feniks (Osijek) – Nexe 9:21

U školsko-sportskoj dvorani OŠ Kralja Tomislava odigrane su prvenstvene utakmice 8. kruga Prve hrvatske mlađe kadetske rukometne lige istok: NEXE – Feniks 17:14, Valpovka – NEXE 22:14.

Prvenstvenu utakmicu 10. kola Druge hrvatske odbojkaške lige istok odigrale su u Našicama  prve ekipe ŽOK-a Našice i Đakova. Našičanke su poražene s 0:3. Druga ekipa ŽOK-a Našice prvenstvenu je utakmicu 2. kola Treće odbojkaške (Slavonske) lige za poredak od 1. do 6. mjesta odigrala u nedjelju u Belišću. Mlade su našičke odbojkašice pobijedile su ekipu ŽOK Belišće II s 3:0 i trenutno su vodeća ekipa na prvenstvenoj ljestvici s 5 bodova.

Kadeti MNK Našice poraženi su 3:7 u prvenstvenoj utakmici 4. kola Druge hrvatske malonogometne lige istok. Bolja je bila gostujuća ekipa Futsal akademije Sveti Patrik iz Županje. Strijelci za Našice bili su Kuprešanin, Špoljarić i Jusup.

U  Vinkovcima je u nedjelju odigrana utakmica osmine finala malonogometnog KUP-a Hrvatske. Domaći malonogometni klub Vinkovci nakon prave drame uspio je svladati MNK Našice s 4:3 i plasirati se u daljnju fazu natjecanja. Našičani su odlično otvorili utakmicu i na poluvrijeme otišli s tri pogotka prednosti, no domaća je ekipa uspjela okrenuti rezultat i u samoj završnici i pobijediti. Strijelci za našičku ekipu bili su Kapraljević, Tomić i Mihaljević.

Pripremno prijateljsku nogometnu utakmicu odigrali su juniorsko/seniorska ekipa NAŠK-a i Željezničar iz Markovca. Susret je okončan pobjedom Markovčana 1:2. U Rakitovici su pripremnu utakmicu odigrali nogometni klubovi Sokol i FEŠK – Feričančani su pobijedili s 2:1.U Našicama su pripremnu utakmicu odigrali NAŠK i Zrinski iz Jurjevca – gosti su pobijedili s 2:0.

Kuglači Đurđenovca ponovno su bili uspješni. U Zagrebu su odigrali prvenstveni susret 16. kola 1. B hrvatske kuglačke lige – sjever protiv ekipe Obrtnik Torbar i pobijedili sa 6:2. Najbolji učinak imao je Davor Rončević s 613 oborenih čunjeva.

U Belišću je odigran prvenstveni susret 12. kola 3. hrvatske kuglačke lige istok – zona Osijek. Kuglači Našica poraženi su od Orahovice rezultatom 7:1 – najbolji učinak u našičkoj ekipi imao je Franjo Fedor oborivši 522 čunja.

U nedjelju je održana izvještajno – izborna skupština Udruge starih sportova Slavonac Našice. Izvješće o radu, provedenim aktivnostima i postignutim rezultatima podnio je dopredsjednik Udruge Romeo Makov a financijsko izviješće podnijela je tajnica Jelena Budoš. Izviješće Nadzornog odbora podnio je Miorsla Čavarović.  Sva su izviješća usvojena jednoglasno, nakon čega su razriješeni dužnosti predsjednik i članovi Uprave te su izabrani novi čelni ljudi Udruge.  Za novog – starog predsjednika izabran je Stjepan Konjetić, dužnost dopredsjednika ponovno je povjerena Romeu Makovu, blagajnica je Iva Grgošević a tajnica Jelena Budoš. Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, predsjednik Stjepan Konjetić iznio je i najznačajnije aktivnosti koje će biti provedene u predstojećem razdoblju. Čestitke izabranima te dobre želje za uspješnim daljnjim radom u predstojećem razdoblju uputili su gradonačelnik Našica Josip Miletić, predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski te predsjednik Pčelarske udruge Pčela Našice Željko Špoljarić a skupštini su bili nazočni i zamjenik Gradonačelnika Hrvoje Šimić te predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Ivan Keglević.

U organizaciji Taekwondo kluba Našice u nedjelju, 10. veljače, održan je 1. Susret klubova i trening s Hrvatskom reprezentacijom. Trening je održan u dvorani OŠ Dore Pejačević a pristupilo je 25 članova iz taekwondo klubova Otok, Velika i Našice. Gosti i voditelji ovog treninga bili su Davor Prđun 6.DAN izbornik tehničke taekwondo reprezentacije Hrvatske i trener TK Master iz Zagreba, Ivan Kaić 4.DAN član Hrvatske tehničke reprezentacije  i 5. na  Svjetskom tehničkom prvenstvu u Taipeiu, Matea Beršinić 2.DAN, koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila 17. mjesto i Valentino Prđun 2.DAN , potencijalni juniorski kandidat za tehničku reprezentaciju RH.

Taekwondo klub Našice održao je i polaganje za niže pojaseve u prostorijama kluba u Mjesnom domu u Martinu. Polaganju je pristupilo 34 polagača i svi su položili za pojas koji su polagali pred licenciranim ispitivačem Hrvatskog taekwondo kluba Našice Brankom Lešom 6.DAN i trenericom Anom Kalman 4.DAN.

Tekst i foto: Danko Justić

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest