Sportska zbivanja

U Valpovu su odigrane prvenstvene utakmice u okviru Prve hrvatske rukometne lige – Dječaci B:
Valpovka – NEXE 2:17
Feniks (Osijek) – Nexe 9:21

U školsko-sportskoj dvorani OŠ Kralja Tomislava odigrane su prvenstvene utakmice 8. kruga Prve hrvatske mlađe kadetske rukometne lige istok: NEXE – Feniks 17:14, Valpovka – NEXE 22:14.

Prvenstvenu utakmicu 10. kola Druge hrvatske odbojkaške lige istok odigrale su u Našicama  prve ekipe ŽOK-a Našice i Đakova. Našičanke su poražene s 0:3. Druga ekipa ŽOK-a Našice prvenstvenu je utakmicu 2. kola Treće odbojkaške (Slavonske) lige za poredak od 1. do 6. mjesta odigrala u nedjelju u Belišću. Mlade su našičke odbojkašice pobijedile su ekipu ŽOK Belišće II s 3:0 i trenutno su vodeća ekipa na prvenstvenoj ljestvici s 5 bodova.

Kadeti MNK Našice poraženi su 3:7 u prvenstvenoj utakmici 4. kola Druge hrvatske malonogometne lige istok. Bolja je bila gostujuća ekipa Futsal akademije Sveti Patrik iz Županje. Strijelci za Našice bili su Kuprešanin, Špoljarić i Jusup.

U  Vinkovcima je u nedjelju odigrana utakmica osmine finala malonogometnog KUP-a Hrvatske. Domaći malonogometni klub Vinkovci nakon prave drame uspio je svladati MNK Našice s 4:3 i plasirati se u daljnju fazu natjecanja. Našičani su odlično otvorili utakmicu i na poluvrijeme otišli s tri pogotka prednosti, no domaća je ekipa uspjela okrenuti rezultat i u samoj završnici i pobijediti. Strijelci za našičku ekipu bili su Kapraljević, Tomić i Mihaljević.

Pripremno prijateljsku nogometnu utakmicu odigrali su juniorsko/seniorska ekipa NAŠK-a i Željezničar iz Markovca. Susret je okončan pobjedom Markovčana 1:2. U Rakitovici su pripremnu utakmicu odigrali nogometni klubovi Sokol i FEŠK – Feričančani su pobijedili s 2:1.U Našicama su pripremnu utakmicu odigrali NAŠK i Zrinski iz Jurjevca – gosti su pobijedili s 2:0.

Kuglači Đurđenovca ponovno su bili uspješni. U Zagrebu su odigrali prvenstveni susret 16. kola 1. B hrvatske kuglačke lige – sjever protiv ekipe Obrtnik Torbar i pobijedili sa 6:2. Najbolji učinak imao je Davor Rončević s 613 oborenih čunjeva.

U Belišću je odigran prvenstveni susret 12. kola 3. hrvatske kuglačke lige istok – zona Osijek. Kuglači Našica poraženi su od Orahovice rezultatom 7:1 – najbolji učinak u našičkoj ekipi imao je Franjo Fedor oborivši 522 čunja.

U nedjelju je održana izvještajno – izborna skupština Udruge starih sportova Slavonac Našice. Izvješće o radu, provedenim aktivnostima i postignutim rezultatima podnio je dopredsjednik Udruge Romeo Makov a financijsko izviješće podnijela je tajnica Jelena Budoš. Izviješće Nadzornog odbora podnio je Miorsla Čavarović.  Sva su izviješća usvojena jednoglasno, nakon čega su razriješeni dužnosti predsjednik i članovi Uprave te su izabrani novi čelni ljudi Udruge.  Za novog – starog predsjednika izabran je Stjepan Konjetić, dužnost dopredsjednika ponovno je povjerena Romeu Makovu, blagajnica je Iva Grgošević a tajnica Jelena Budoš. Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, predsjednik Stjepan Konjetić iznio je i najznačajnije aktivnosti koje će biti provedene u predstojećem razdoblju. Čestitke izabranima te dobre želje za uspješnim daljnjim radom u predstojećem razdoblju uputili su gradonačelnik Našica Josip Miletić, predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski te predsjednik Pčelarske udruge Pčela Našice Željko Špoljarić a skupštini su bili nazočni i zamjenik Gradonačelnika Hrvoje Šimić te predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Ivan Keglević.

U organizaciji Taekwondo kluba Našice u nedjelju, 10. veljače, održan je 1. Susret klubova i trening s Hrvatskom reprezentacijom. Trening je održan u dvorani OŠ Dore Pejačević a pristupilo je 25 članova iz taekwondo klubova Otok, Velika i Našice. Gosti i voditelji ovog treninga bili su Davor Prđun 6.DAN izbornik tehničke taekwondo reprezentacije Hrvatske i trener TK Master iz Zagreba, Ivan Kaić 4.DAN član Hrvatske tehničke reprezentacije  i 5. na  Svjetskom tehničkom prvenstvu u Taipeiu, Matea Beršinić 2.DAN, koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila 17. mjesto i Valentino Prđun 2.DAN , potencijalni juniorski kandidat za tehničku reprezentaciju RH.

Taekwondo klub Našice održao je i polaganje za niže pojaseve u prostorijama kluba u Mjesnom domu u Martinu. Polaganju je pristupilo 34 polagača i svi su položili za pojas koji su polagali pred licenciranim ispitivačem Hrvatskog taekwondo kluba Našice Brankom Lešom 6.DAN i trenericom Anom Kalman 4.DAN.

Tekst i foto: Danko Justić

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit