Sportska subota za Dan grada

  U organizaciji Šahovskog kluba Slavonac Našice, a u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica, jučer je u klupskim prostorijama odigran 1. memorijalni šahovski turnir za kadete “Antun Jakobović”. Na turniru je nastupilo 17 mladih šahista, a najuspješniji u ukupnom poretku bio je Patrik Tot. Drugo mjesto zauzeo je Carlos Knežević, a treće Ivan Miletić. Po dobnim kategorijama do 15 godina najuspješniji je bio Patrik Tot, u kategoriji do 12 godina prvo mjesto zauzeo je Marko Trninić, a u kategoriji do 9 godina najuspješniji je bio Ivan Miletić. Prvoplasiranima u svim kategorijama medalje i pehare uručili su gradonačelnik Našica Josip Miletić i sin Antuna Jakobovića Goran, a svim sudionicima uručene su prigodne majice.

  U  klupskim prostorijama Slavonca sinoć je odigran i 26.memorijalni šahovski turnir „Antun Tomljanović“ koji je ove godine okupio 14 igrača iz Slatine, Pleternice, Zagreba, Đurđenovca, Osijeka i Našica. Na početku turnira nazočne su pozdravili gradonačelnik Našica Josip Miletić i predstavnik obitelji Tomljanović Ninoslav, koji je svim igračima zaželio puno uspjeha. Prvo mjesto osvojio je Mile Maras iz Pleternice, drugi je bio domaći igrač Zvjezdan Grandić a treći Milan Čubelić iz Slatine. Medalje, pehare i nagrade najuspješnijim šahistima uručili su predsjednik ŠK Slavonac Matija Gvozdanović i Ninoslav Tomljanović.

U sklopu Programa proslave Dana Grada Našica, jučer je na streljani u OŠ Kralja Tomislava u Našicama održan tradicionalni turnir u gađanju serijskom zračnom puškom za kadetkinje i kadete. Uz dvije ekipe domaćina Streljačkog kluba Našice nastupili su i mladi natjecatelji iz Belog Manastira, Koške, Suhopolja, Valpova i Požege. U ekipnom poretku prvo mjesto je osvojila je ekipa Streličarske udruge Mars iz Belog Manastira s 536 krugova, druga je bila ekipa Našice 1 s 529 a treća ekipa Našice 2 s 486 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji kod kadeta bio je Darko Tomašević iz Belog Manastira s rezultatom 190 krugova. U ženskoj konkurenciji tri prvoplasirane kadetkinje bile su članice streljačkog kluba Našice. Prvo mjesto osvojila je Rea Markulić sa 181 krugom, druga je bila Marina Tušek sa 178 a treća Dorotea Horvat sa 175 krugova. Pehare i medalje najuspješnijim natjecateljima uručili su predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović i predsjednik Streljačkog saveza Osječko – baranjske županije Zvonimir Kovačević.

   Programu proslave Dana grada Našica jučer su se priključili otvorenim prvenstvom grada Našica na visećoj kuglani i članovi Športske udruge tjelesnih invalida Našice.

Tekst i foto: Asja Godžirov Kurilj i Danko Justić

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest