Sport i sportaši su uzor i ponos Osječko-baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom ostvarenja zapaženih rezultata u prošloj i u prvim mjesecima ove godine, župan Ivan Anušić danas je primio  vrhunske sportaše, nositelje kvalitete u sportu, predstavnike školskog i akademskog sporta s područja Osječko-baranjske županije. Prijem je održan u dvorišnom prostoru zgrade Županije na Trgu Ante Starčevića. Nakon tog prijema, upriličeno je i primanje za odbojkaše i trenere MOK Mursa-Osijek, seniorske pobjednike odbojkaškog Kupa Hrvatske u sezoni 2020./21.

– Zahvaljujem vam svima na svemu što činite kroz sport i ističem da su vaše aktivnosti ogroman doprinos za lokalnu zajednicu i Osječko-baranjsku županiju. Iako je podcijenjen u našem društvu, sport izgrađuje ljude na bolji i kvalitetniji način jer su mladi danas suočeni s brojnim izazovima i opasnostima. Sport je tu kada zakaže društvo, obitelj i škola, sport može izvući mladoga čovjeka i naučiti ga kako biti kvalitetan čovjek, kako gubiti, kako pobjeđivati, ali i kako ostati odan ekipi i svom cilju. Ovdje među nama su vrhunski sportaši, nositelji kvalitete na svim razinama koji donose dodanu vrijednost našoj Županiji i pronose njezin ugled diljem Europe i svijeta te vam iskreno zahvaljujem – rekao je župan Anušić i dodao kako im je Osječko-baranjska uvijek na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći.

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Gubarac pozdravio je nazočne sportaše u ime 17.000 studenata osječkog Sveučilišta.

– Zahvaljujući studentima s pravom možemo reći da smo grad mladosti. Ti mladi ljudi su naša budućnost. Prije godinu dana rekao sam da Sveučilište planira utemeljiti Kineziološki fakultet, a sada sa zadovoljstvom mogu reći da je utemeljen, ali i da ćemo uz redovan studij imati i izvanredan kako bi ga mogli pohađati i oni zaposleni. Ovom prilikom ističem i odličnu suradnju Sveučilišta s Osječko-baranjskom županijom kada su u pitanju zajednički projekti, a vjerujem da će takva ostati i u budućnosti, posebno kad su u pitanju mladi i sport – kazao je rektor Guberac.

– Čestitam svim sportašima na ostvarenim uspjesima posebno ako znamo da im 2020. godina nije bila nimalo jednostavna, dapače, bila je teška, nepredvidiva i ograničavajuća. Osječko-baranjska županija je itekako sportska županija koja kroz svoju Športsku zajednicu, kroz kapitalna ulaganja i sufinanciranje velikih sportskih događanja itekako promovira sport i doprinosi stvaranju vrhunskih, rekreativnih i poluprofesionalnih sportaša. Težimo motivaciji građana na tjelesnu aktivnost, a sportaši su izvrstan primjer obaranja rekorda i postavljanja vlastitih ciljeva, pri čemu bih posebno naglasila sport osoba s invaliditetom kojeg je potrebno ugraditi u sportske sustave. Na tome posebno čestitam gospodinu Županoviću koji nam neprestano dokazuje da nisu događanja ta koja nas odrede u životu, već način na koji se mi postavimo prema tome – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth.

Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković čestitao je svim sportašima što i u vrlo teškim i izazovnim vremenima uspijevaju polučiti vrhunske rezultate i zadržati disciplinu treniranja.

– Zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću koji je dao značajan doprinos djelovanju sporta na području Županije. U proteklom su razdoblju povećana proračunska sredstva za sport, interveniralo se i u drugim prilikama kada je bilo potrebno, a nadam se da će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti kako bismo zadržali naše sportaše i sportske djelatnike na našem području – rekao je Ižaković.

Župan Ivan Anušić potom je uručio priznanje za doprinos sportu u Osječko-baranjskoj županiji Seni Matešić, koja je završila sportsku karijeru u matičnom Košarkaškom klubu Mursa Osijek, a ona je zahvalila svima koji su je pratili i podržavali u karijeri te svima poželjela puno zdravlja i uspjeha u daljnjem radu.

– U ime svih sportaša i sportašica zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji, ali i Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije jer nam u ovo vrijeme pandemije niste uskratili podršku, apsolutno je osjećamo i vrijedno treniramo i dalje. Drago mi je da prepoznajete sport kao važan dio našeg društva, ali i kao alat za prevenciju bolesti, a mi ćemo se i dalje truditi da pronosimo glas o našoj Županiji diljem svijeta – zaključio je Robert Seligman.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit