Spomendan sv. Joakima i Ane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je spomen svetih Joakima i Ane. Sveti Joakim i Ana su kršćanski sveci, supružnici, roditelji Blažene Djevice Marije. O Joakimu i Ani u Bibliji nema spomena, no zato se njihovo ime prvi puta spominje u jednom apokrifnom spisu iz II. stoljeća. Sveta je Ana, u pučkoj pobožnosti, simbol materinstva. U nekim europskim krajevima svetu Anu, kao zaštitnicu, štuju zlatari, krojači, rezbari, mlinari, tkalci. U kršćanskoj umjetnosti, sveta je Ana prikazana kao starija žena u crvenoj haljini, ogrnuta zelenim plaštem, s pokrivalom na glavi te s knjigom u ruci. Često se sveta Ana prikazuje sa Svojom kćerkom Marijom, koja koj je u naručju ili do nogu, kako tumači i Sveto pismo.
Sveta Ana zaštitnica je Lađanske i Breznice Našičke.

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit