Spomendan sv. Franje Asiškog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u katoličkoj Crkvi spomendan sv. Franje Asiškog, utemeljitelja triju franjevačkih redova: franjevačkog reda, reda sestara klarisa koje se tako nazivaju prema sv.Klari, prvoj redovnici ovoga reda, te treći red u kojemu su okupljeni muškarci i žene – trećoredci. Sv. Franjo Asiški rodio se početkom 1182. godine u Asizu. Papa Grgur IX. već dvije godine nakon Franjine smrti proglasio ga je svetim. Isti je Papa odredio da se njemu u čast, pokraj Asiza podigne dvostruka veličanstvena bazilika.
Franjevački red brzo se proširio Europom, a na području Hrvatske još za Franjina života njegovi sljedbenici dolaze na područje današnje Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u koju danas pripada i našička župa.

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog za današnji dan vjernici su se pripremali kroz trodnevnicu, a sinoć je bio obred preminuća sv.Franje. Danas su mise služene u 7 i 9, večernja će biti u 18,30 sati, a predvodit će ju dominikanac fra Marin Golubović.

 

tekst i foto: T.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit