“Slovačko rodno selo”

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageMatica slovačka Jelisavac sinoć je organizirala predstavljanje knjige Željka Brnjika – “Slovačko rodno selo”, koja je napisana dvojezično – na slovačkom i hrvatskom jeziku, a koja je ujedno i prva knjiga o Slovacima u Jelisavcu. Kako je otkrio Željko Brnjik, ovom monografijom želio je od zaborava otrgnuti bogatu prošlost slovačkog i hrvatskog čovjeka, koji su zajedno podigli Jelisavac.

Uz autora, knjigu su predstavili povjesničarka Zlata Živaković-Kerže, ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak, lektorica Ljerka Ćorković i voditeljica Središnje knjižnice Slovaka Ružica Vinčak, koja je knjigu prevela na slovački jezik. Na ovom važnom projektu za Jelisavac i sve Jelisavčane, autoru su čestitali predsjednik Saveza Slovaka u RH – Andrej Kuric, dopredsjednica Savjeta za nacionalne manjine u RH – Kata Kanđera te predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije – Vilko Hulak. Predstavljanje je održano u Kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu, a popraćeno je zanimljivom izložbom te programom pjesama i plesova članova KUD-a “Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit