Slovački veleposlanik u RH Peter Susko gradonačelniku predao donaciju za najugroženije u poplavama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas se u gradskoj upravi sastao s veleposlanikom Republike Slovačke u Hrvatskoj Peterom Suskom, a sastanku je bila nazočna i Branka Baksa, tajnica Saveza Slovaka. Slovački veleposlanik uručio je gradonačelniku donaciju sredstava za dezinfekciju prostora za domaćinstva kojima su podrumi i stambeni prostori stradali u poplavama u ponedjeljak.

“Mi smo se čuli s gradonačelnikom odmah u ponedjeljak i utorak u ujutro i dogovorili smo se da ćemo kao Slovačko veleposlanstvo u RH nešto donirati Gradu Našicama vezano za poplave. Odlučili smo donirati dezinficijense za poplavljenje podrume i prizemlja obiteljskih kuća. Danas smo to dovezli u Našice i bilo mi je drago da sam to mogao uručiti gradonačelniku” – rekao je Susko.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio je na donaciji:“Bila mi je čast ugostiti poštovanog veleposlanika Republike Slovačke. To je stvarno jedna prekrasna gesta prijateljskih odnosa uz naglasak da su Našice grad koji je centar Slovaka u Republici Hrvatskoj i da imamo jednu izuzetno kvalitetnu suradnju dugi niz godina i ovo će samo pridonijeti tim odnosima. Povod je, nažalost, poplava koja se dogodila prije pet dana” – rekao je gradonačelnik i dodao kako su u poplavi nastradali stambeni objekti od kojih su tri najviše oštećena jer je voda prodrla u dio za stanovanje.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit