Slovački veleposlanik prvi put posjetio Slovački centar za kulturu Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Slovački centar za kulturu u Našicama jučer je po prvi puta posjetio veleposlanik Slovačke republike u Hrvatskoj Peter Susko te konzulica Linda Karašova. S obzirom da se rekonstrukcija objekta u vlasništvu Saveza Slovaka, a koji koristi Slovački centar za kulturu Našice, privodi kraju, došlo je vrijeme za konkretnu suradnju na obrazovnim i kulturnim programima, što je bila glavna tema ovog susreta. Goste iz veleposlanstva primile su djelatnice Slovačkog centra za kulturu Našice, a na susretu su sudjelovali i predstavnici Saveza Slovaka – osnivača Slovačkog centra za kulturu Našice. Dogovorena je konkretna potpora veleposlanstva na projektima, od kojih će neki biti realizirani već u sljedećim tjednima. Suradnja je dogovorena u području izložbene djelatnosti, ali i zabavno-edukativnih programa za učenike slovačkog jezika. Veleposlanik Susko iznio je nekoliko prijedloga vezano za nastojanje da se slovački jezik vrati na osječko sveučilište, a provedba iziskuje sinergiju kompetentnih institucija iz Slovačke i Hrvatske. Podršku Slovačkom centru za kulturu Našice, kao i drugim slovačkim organizacijama koje djeluju u Hrvatskoj, slovačka vlada pruža ne samo putem svog veleposlanstva u Zagrebu, već i putem Ureda za iseljene Slovake, posredništvom kojega je prije deset godina osiguran dio sredstva za kupovinu sjedišta Saveza Slovaka, kao i financijska podrška projekata Slovačkog centra za kulturu Našice od njegovog osnutka do danas.

izvor: SCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit