Slovački centar za kulturu Našice u sklopu projekta “MiSmo” sudjelovao na susretu u Francuskoj

Facebook
Twitter
Pinterest

Slovački centar za kulturu Našice, u sklopu projekta pod nazivom „MiSmo” – “MySme”, sudjelovao je na trodnevnom susretu projektnih partnera koji je održan u Parizu. Organizatori su bili projektni partneri iz Francuske – Slovačka vikend škola, vrtić i folklorno društvo Margarétka u Parizu.

Cilj projekta je manjinska kultura kao sredstvo samoidentifikacije i jačanje inkluzije u multietničkom okruženju te stvaranje najmanje 40 kratkih didaktičkih filmova usmjerenih na komunikaciju na slovačkom jeziku s naglaskom na specifične potrebe djece pripadnika slovačke nacionalne manjine.

Nositelji projekta izvršili su kontrolu predanih izvještaja, realiziranih aktivnosti i njihovu diseminaciju za ukupno razdoblje provedbe projekta. Održan je sastanak svih partnera – iz Slovačke, Rumunjske, Srbije, Francuske i Hrvatske. Na sastanku, osim nositelja projekta Metodičkog centra za Slovake koji žive u inozemstvu Sveučilišta Mateja Bela, prisustvovali su i suradnici iz Slovačkog vojvođanskog kazališta u Bačkom Petrovcu (Srbija), Teoretskog liceja Jozefa Kozáčeka u mjestu Bodonoš (Rumunjska) te iz Slovačkog centra za kulturu Našice (Hrvatska). Nakon što su sudionici predstavili svoje dosadašnje aktivnosti u okviru projekta, pozornost je bila usmjerena na definiranje i vremensko planiranje daljnjih projektnih aktivnosti te pripremu izvještaja.

Svi projektni partneri sudjelovali su i na radionici realiziranoj u gradiću Montreuil te potom na Slovačkom međunarodnom festivalu Krásna, krásna. U programu su se, osim domaćina Folklornog društva Margarétka iz Pariza, predstavili Dječje folklorno društvo Sovička iz Londona te Dječje folklorno društvo Slováčik iz Züricha.

Izvor: Slovački centar za kulturu Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit