Slovački centar za kulturu Našice u Erasmus+ projektu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Slovački centar za kulturu Našice sudjelovao je u završnom dijelu projekta Erasmus + Samoidentifikacija u multietničkom okruženju kao sredstvo etničke tolerancije “JaSom” od 1. do 3. lipnja 2022. u Banskoj Bystrici. Projekt provode Metodički centar za iseljene Slovake i Sveučilišni centar za međunarodne projekte Sveučilišta Mateja Bela u Banskoj Bystrici u suradnji s Odsjekom slovakistike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Novom Sadu (Srbija), Slovačkom gimnazijom u Bodonošu (Rumunjska) i Slovačkim centrom za kulturu Našice.

U okviru projekta održane su tri aktivnosti: međunarodni projektni susret projektnog tima partnera iz Slovačke, Rumunjske, Srbije i Hrvatske, zatim obuka kojoj su nazočili pedagozi slovačkog jezika i voditelji folklornih društava partnerskih zemalja te konferencija u Gimnaziji J. G. Tajovskog u Banskoj Bystrici. Sudionici konferencije bili su učenici triju razreda kojima je predstavljen život slovačke manjine iz partnerskih zemalja. Hrvatska je predstavila izdavačku djelatnost malom izložbom publikacija Slovaka u Hrvatskoj, a posebno publikaciju “Tradicijska kultura Josipovca – kako nam je dobro bilo”, koju je predstavila Anica Popović te publikaciju Slovačkog centra za kulturu Našice pod nazivom “Drugih pet godina djelovanja Slovačkog centra za kulturu Našice 2016. – 2022. – Drugih pet za pet” koju je predstavila ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj-Vukšić.

Za sudionike projekta organiziran je kulturno-umjetnički program pod nazivom “Slike s Donje zemlje – mjesto na zemlji” autora Martina Urbana, u izvedbi sveučilišnog folklornog društva Mladosť.

izvor: SCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit