Slovački centar za kulturu Našice na 26. Međunarodnom festivalu čipke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od 9. do 11. rujna u Lepoglavi će se održati 26. Međunarodni festival čipke na kojem će ljepotu i umijeće izrade čipaka javnosti predstaviti čipkarice iz osam europskih zemalja: Slovačke, Slovenije, Mađarske, Italije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Malte i Belgije te devet hrvatskih čipkarskih centara.

Tema ovogodišnjeg festivala je “Čipka i umjetnost”, a zemlja partner Slovačka iz koje dolazi čak 11 izlagača. Predstavljanje zemlje partnera pratit će tradicijska gastronomska ponuda, kako zemlje partnera tako i domaćina festivala te nastup Folklornog društva “Mladost” iz Banske Bystrice. Posjetitelji će moći razgledati i izložbu “This is Slovakia” koja će biti postavljena u suradnji s Veleposlanstvom Republike Slovačke te izložbu „Zidne kuharice – likovni izričaji naših baka“ u organizaciji Slovačkog centra za kulturu Našice.

I ove će se godine u okviru festivala održati Sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata kao i filatelistička izložba na kojoj će biti predstavljena dopisnica s pravom lepoglavskom čipkom. Posjetitelje festivala očekuje i bogati glazbeni program u kojemu će uz Zagrebački gudački kvartet i čelisticu Anu Rucner, nastupiti i Big band Čakovec, a godišnji će koncert održati Limena glazba Lepoglave.

26. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Hrvatske turističke zajednice, Varaždinske županije i Grada Lepoglave.

 

izvor: SCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit