Slavonija u Londonu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na turističkom sajmu „Destinations: The Holiday & Travel Show“ koji se od 2. veljače do 5. veljače 2023. po 28. put održao u Londonu, u izložbenom prostoru Olympia, predstavila se Slavonija kao turistička destinacija koja nudi novu vrstu doživljaja tržištu Ujedinjenog Kraljevstva. Tako je zajedničkim snagama predstavljena ponuda destinacije u suradnji Turističkih zajednica županija Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Brodsko-posavske, Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske.

Na jednom od najvećih i najdugovječnijih sajmova turizma u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji se realizira u suradnji s The Times & The Sunday Times, okupilo se više od 600 vodećih i najboljih neovisnih turističkih brendova, uključujući turoperatore i više od 70 turističkih zajednica iz cijelog svijeta. Slavonija se predstavila kao još nedovoljno otkrivena destinacija Hrvatske, što je čini posebno zanimljivom za tržište koje je sklono novim i neistraženim destinacijama. Uz kulturu i enogastronomiju, kao glavne motive putovanja, tražile su se informacije o ponudi vezanoj uz prirodnu baštinu, hodanje, biciklizam i smještaj.

Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, strani gosti ostvarili su 2022. godine 38% noćenja i 35% dolazaka. Uz to, prošla godina bila je rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka, jer je ostvareno i 2,1% više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2019. godinu. Nova zajednička predstavljanja Slavonije slijede već krajem veljače, na važnom međunarodnom turističkom sajmu F.re.e. u njemačkom Münchenu i najvećem sajmu za bicikliste i planinare u Europi “Fiets en Wandelbeurs” u nizozemskom Utrechtu.

 

izvor: Turistička zajednica OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit