Slavlja sakramenata regulirana su zakonikom Kanonskog prava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na navode sa sinoćnjeg sastanka članova Vijeća Mjesnog odbora Jelisavac na kojoj su bili i mještani Jelisavca,  oglasila se Župa sv. Marka Evanđelista Markovac Našički. Očitovanje prenosimo u cjelosti:

“Sve odredbe o slavljima sakramenata u Katoličkoj Crkvi nalaze se u zakoniku Kanonskoga prava te nisu podložni ničijoj samovolji. Povijesna pastoralna praksa slavlja sakramenata na području naselja Jelisavac proizlazila je iz povijesnih uvjetovanosti (veličina tadašnje župe i broj stanovnika u naselju). Promjenom unutar crkvenog uređenja (osnutak župe), ali i promjenom okolnosti (manji broj stanovnika) ukazuje se potreba da se praksa slavljenja sakramenata ujednači s praksom čitave Katoličke Crkve, a to je da se sakramenti slave u Župnoj crkvi”.

Tomislava Justić/izvor:Župa sv.Marka Evanđelista

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit