SKUU “Franjo Strapač” i Matica slovačka Markovac Našički održali skupštine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U subotu su, u Drevenici u Markovcu Našičkom, održane održane dvije skupštine: izvještajno-izborna te izvještajna skupština udruga Matice slovačke Markovac Našički i SKUU “Franjo Strapač”. Skupštinu je plesom “Širom poli” otvorila srednja plesna skupina. Članovi radnog predsjedništva podnijeli su izvještaj o radu te financijske izvještaje za obje udruge, a ispred  Nadzornog odbora,  izvještaje je potvrdila predsjednica  Vesna Budoš. Kako je istaknuto u izvješćima, članovi SKUU “Franjo Strapač” prošle godine odradili su tridesetak nastupa, a proslavili su i dvije velike obljetnice: 140. godina od dolaska Slovaka u Markovac Našički i 20. Večer polesnjaka. Osim toga sudjelovali su i u obilježavanju  15. godina Župe sv. Marka te izdali dvije publikacije.

Za Maticu slovačku Markovac ovo je bila i izborna skupština. Udrugu će i dalje voditi dosadašnja predsjednica Branka Baksa. Umjesto  dosadašnjeg dopredsjednika Mirka Kubaše, ovu dužnost će u novom mandatu obnašati Mario Dudjak. Tajnica će i dalje biti Tatjana Seničanin, dok će dužnost blagajnice, umjesto Božene Lazar, preuzeti Helena Gašo. Čestitke na još jednoj uspješno odrađenoj godini kao i puno uspjeha u tekućoj godini uputili su, predstavnik Osječko baranjske županije, Vanja Prošić,  Grada Našica Krešimir Žagar te ostali gosti- predstavnici Vijeća mjesnog odbora Markovac Našički i udruga koje su bile nazočne skupštinama.

 

Tekst: Tomislava Justić
Foto: SKUU Franjo Strapač

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit