SKUU «Franjo Srapač» u 2007. održao 320 proba

Facebook
Twitter
Pinterest
Jučer je u Markovcu održana redovna godišnja Skupština SKUU «Franjo Srapač» i redovna izborna Skupština Matice slovačke Markovac, koje su svojim nastupom uveličale pjevačka i glazbena skupina. Skupštine su usvojile financijske i izvještaje o radu za 2007.g., te planove i programe za 2008.g. Četrnaestero marljivih i vrijednih plesača primilo je priznanja i nagrade za redovite dolaske i sudjelovanje na nastupima, posebno je nagrađena Vedrana Mak koja nije imala ni jedan izostanak.

Udruge su imale vrlo uspješnu i aktivnu 2007.g. Održano je 320 proba, 49 javnih nastupa, od toga dva značajna na Međunarodnim folklornim festivalima u Češkoj i Slovačkoj; Društvo je bilo domaćin 9 folklornih društava, postavljene su dvije izložbe; Vesna Baksa izdala je svoju treću knjigu “60. godina organiziranog nogometa u Markovcu Našičkom”. Vrijedno se radilo na izgradnji i svečanosti završetka radova i otvorenja “Drevenice”. Planovi za 2008.g. također su veliki – izvijestila je Branka Baksa, jer ove godine folklor obilježava 35., a Matica slovačka 15. obljetnicu uspješnog rada i postojanja, za koju su prigodu i tiskali vlastiti zidni kalendar. Povjerenje u slijedećem četverogodišnjem mandatu Matice slovačke Markovac opetovano su dobili: Branka Baksa – predsjednica; Josip Ivanek – dopredsjednik; Zlatko Mak – tajnik. Za blagajnicu je izabrana Nada Bereš. Skupštinama su nazočili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik Saveza Slovaka RH Andrija Kuric, i drugi ugledni gosti.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit