Škole otvorile vrata – počela nova školska godina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je počela nova školska godina. Zvono koje je označilo početak nastave najznačajnije je đacima-prvacima. U Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice upisano je 86 prvašića i to u pet razreda, uključujući i područne škole. Ukupno ova naša škola u ovoj školskoj godini ima 619 učenika.  Osnovna škola Dore Pejačević ima 65 prvašića, odnosno četiri razreda. Ukupno škola ove školske godine ima upisano 595 učenika. Osnovna škola Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac, zajedno s područnim školama, ove jeseni ima 21 prvašića.
Od ove školske godine Hrvatska počinje s provedbom Školske sheme besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, zbog podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. Školska shema objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama, a za provedbu je osigurano ukupno 23 milijuna kuna kako bi se hrvatskim školarcima omogućio dodatni obrok svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Za financiranje provedbe Školske sheme Hrvatskoj je sredstva dodijelila Europska komisija. Svaka škola koja želi sudjelovati u Školskoj shemi odabire dobavljača. Voće i povrće isporučivat će se i raspodjeljivati najmanje jednom tjedno, a mlijeko i mliječni proizvodi jednom tjedno najmanje 12 tjedana u nastavne dane. Ciljna skupina za isporuku i raspodjelu voća i povrća su učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola, a za mlijeko i mliječne pro

tekst i foto: Ninoslava Pavlus

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit