Sjednica Odbora i Nadzornog odbora GD CK Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je održana sjednica Odbora i Nadzornog odbora Gradskog društva Crvenog križa Našice. Na dnevnom redu je, među ostalim bio izvještaj o dodjeli ovogodišnjih priznanja i zahvalnica za dobrovoljne darivatelje krvi. Kako svi Crveni križevi imaju obavezu prema Hrvatskom Crvenom križu do 01.10.2020. godine zaključiti koji će darivatelji ostvariti pravo na priznanje i zahvalnicu, tako je i za Crveni križ Našice podnesen izvještaj i donesena odluka o dodjeli priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi. Crveni križ Našice će ove godine dodijeliti — priznanje za dobrovoljne darivatelje krvi, a planirana podjela je odgođena zbog nepovoljne trenutne epidemiološke situacije.

Iz Crvenog križa Našice ove godine će Brončani znak i zahvalnica za 35 darivanja krvi primiti 2 darivateljice –Senka Batrac iz Donje Motičine i Kata Prpić iz Vukojevaca, Zlatni znak i zahvalnicu za 75 darivanja 1 darivateljica – Blanka Perasić, Brončani znak i zahvalnica za 50 darivanja krvi 14 darivatelja –Vladimir Barić, Dragan Jović, Vedran Matek i Veljko Vešligaj iz Našica, Matija Držaić iz Šaptinovca, Tomislav Gužvinec iz Martina, Darko Kovačević iz Bokšića, Zdravko Kubica i Darko Kuric iz Jelisavca, Zoran Ljubojević, Dražen Makaj i Mile Pavlović iz Đurđenovca, Alan Rep iz Velimirovca i Damir Štefančić iz Kršinaca.
Srebrni znak i zahvalnica za 75 darivanja krvi primit će 8 darivatelja –Vladimir Lukačić iz Donje Motičine, Miroslav Aničić iz Našica, Ivan Abičić i Perica Tot iz Đurđenovca, Josip Bakota iz Bokšića, Franjo Brođanac i Hrvoje Nemet iz Markovca Našičkog i Stanislav Varga iz Podgorača. Zlatni znak i zahvalnica za 100 darivanja krvi primit će 4 darivatelja –Miroslav Čeme iz Zoljana, Željko Marinović iz Londžice, Vlado Tominac iz Valenovca i Zvonko Vrabac iz Našica. Plaketu i zahvalnicu za izvanredni uspjeh za 125 darivanja primit će 1 darivatelj – Ivan Filisar iz Našica.
Zahvalnice i značku će dobiti za 5 darivanja – 19 darivateljica, za 10 darivanja – 38 darivatelja (žene 15, muški 23), 20 darivanja – 34 darivatelja (žene 6, muški 28) , 25 darivanja – 4 darivateljice, 30 darivanja – 25 darivatelja, 40 darivanja – 11 darivatelja. Sveukupno će biti podijeljena 161 zahvalnica.

Podnesen je izvještaj o provedenoj 48. akciji “Solidarnosti na djelu”, u kojoj je prikupljeno 1.690,20 kn te o nastaloj šteti koju je Gradsko društvo Crvenog križa Našice pretrpjelo tijekom oluje.
Do sada se tijekom krize podijelilo oko 2.000 paketa hrane za osobe pogođene kovid-krizom, korisnike zajamčene minimalne naknade te ostale u potrebi. U pripremi je i provođenje projekta ”Čuvajmo ih” kojim će se dijeliti maske i dezificijensi osobama u težem sococijalno-ekonomskom stanju starijim od 65 godina.

Članovi Odbora su upoznati s ulaskom u završnu fazu projekta ”SVAKA MINUTA JE VAŽNA” i ”ZAŽELI I OSTVARI” te planovima o daljnjoj prijavi istog. Predstavljena su i dva nova projekta za koje se natječe Crveni križ Našice – ”Dnevni boravak za osobe starije životne dobi” i ”Prijateljstvom protiv ovisnosti” – projekt je usmjeren na osvještavanje mladih o problemima ovisnosti. Na kraju je ravnatelj Igor Feldi zahvalio svim darivateljima i volonterima koji redovito i u ovim teškom vremenima pomažu i sudjeluju na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

 

izvor: GD CK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit