Sjećanje, vijenci, svijeće i memorijalna utrka za poginule hrvatske branitelje

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas su suborci i obitelji zapalili svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja Momira Krmpotića i Milana Puhanića poginulih u akciji Papuk ’91. te preminulog zapovjednika tadašnje Vojne policije Josipa Pavlusa koji je ranjen u toj akciji zajedno s još nekoliko svojih suboraca.

U nastavku dana, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije organizirala je 17. Memorijalnu utrku Kokočak –Orahovica, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije te gradova Orahovice i Našica. Utrka je bila posvećena trojici poginulih branitelja Momiru Krmpotiću, Milanu Puhaniću i Branku Jakliću. Momir i Milan poginuli su 4. prosinca 1991. u šumi na granici između Gornje Pištane i Kokočaka, dok je Branko Jaklić 5. prosinca 1991. snajperskim metkom ubijen na prvoj crti bojišnice u Gornjoj Pištani. Njima u čast 80-ak trkača otrčalo je dionicu od 12 kilometara.

Uoči utrke, počast im je – polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća – odana na spomen-obilježju u Kokočaku. Prigodnom obilježavanju nazočni su bili: izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda – dr. Elvira Kojić, izaslanik ministra obrane Ivana Anušića – voditelj Područnog odjela za poslove obrane Osijek Dalibor Bajči, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije predvođeni sudionicima akcije iz ’91. godine.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba zahvalio je organizatorima utrke i predsjedniku Miroslavu Milovukoviću, ističući kako s dužnim pijetetom odajemo počast poginulima i njihovom herojskom djelu. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović podsjetio je da je akcija Papuk ’91. bila jedna od prvih oslobađajućih u Domovinskom ratu. Tom je akcijom spriječeno presijecanje Slavonije. Izaslanik ministra obrane Ivana Anušića – Dalibor Bajči također je naglasio važnost ovakvih događaja jer sećanja na herojska djela nikada neće izblijedjeti baš zahvaljujući ovakvim događajima koji nas podsjećaju na te ponosne dane.

tekst: N.Pavlus, foto:N.Pavlus/V.Grgurić i ustupljene fotografije

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit