Simbolična kapljica krvi koja život znači

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradsko društvo Crvenog križa Našice, povodom Svjetskog dana bolesnika, danas je organiziralo prigodnu svečanost otkrivanja spomen-ploče ispred Opće županijske bolnice Našice. Spomen ploča darivateljima krvi – trajna je uspomena i zahvala ovim plemenitim ljudima, a otkrila ju je darivateljica s najviše darovanih doza krvi za žene u našem Gradskom društvu Crvenog križa – Zdenka Rigo koja je krv darovala čak 105 puta.

-U našem GD CK Našice godinama njegujemo dobrovoljno darivanje krvi i izuzetno nam je drago što imamo odličnu suradnju s Gradom i Općom županijskom bolnicom Našice. Ovom malom kapljicom i spomen-pločom simbolično zahvaljujemo svim darivateljima krvi za sve ono što su dali u spašavanju života i pomoći u ozdravljenju mnogih.
Nadamo se da će ovo biti poticaj i drugim darivateljima da dođu i daruju krv jer sa svojih 5 minuta mogu spasiti 3 života – rekao je ravnatelj GD CK Našice Igor Feldi. Zahvalama darivateljima pridružili su se i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice Zdenka Vukomanović te ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Goran Latković.

Osim Crvenog križa, na darivatelje su ponosni i u Općoj županijskoj bolnici Našice stoga je ravnatelj Dino Vida zahvalio što je spomen-ploča postavljenja upravo na simboličnom mjestu ispred bolnice kako bi pacijentima istaknula koliko je važna krv i krvni pripravci. Zahvalio je i djelatnicima bolnice koji su darivatelji te tako uz svoj humani posao još dodatno pokazuju svoju humanost.

-Darivatelji krvi su nezamjenjivi i neophodni u cijelom procesu liječenja. Našičko područje je poznato po ljudima velikog srca i dugi niz godina je u vrhu po darivateljima krvi na broj stanovnika. Želim naglasiti važnost darivanja krvi i zahvaliti svim darivateljima te pozvati mlade ljude da daruju krv. Nakon darivanja krvi javlja se osjećaj sreće i zadovoljstva jer je čovjek dao dio sebe osobi koju ne pozna, a kojoj je ta krv neprocjenjiva i nezamjenjiva – rekla je u dr. Marija Umiljanović te zahvalila svim darivateljima u ime transfuzijske službe Opće županijske bolnice i bolesnika.

Ponos je istaknuo i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je izrazio zadovoljstvo što se spomen-ploča otkriva simbolično povodom Svjetskog dana bolesnika.

– Darivatelji krvi su iznimno važni i Grad Našice potiče darivanje kao humano djelo te ima odličnu suradnju s GD CK Našice i Društvom CK OBŽ. Kao znak priznanja, prošle smo godine otvorili Aleju dobrovoljnih darivatelja krvi, a ova spomen-ploča samo je još jedno dodatno priznanje. Drago mi je što je postavljena na ovom prometnom mjestu, vidljiva svima koji dolaze u našu OŽB Našice koja svojom kvalitetom nas Našičane čini ponosnima, a ujedno je poticaj svim budućim darivateljima krvi, posebno mladima. Nastavljamo uspješnu suradnju s Crvenim križem i Općom županijskom bolnicom Našice – rekao je gradonačelnik i obećao daljnju potporu.

Spomen-ploču otkrila je darivateljica s najviše darovanih doza krvi za žene u našem Gradskom društvu Crvenog križa – Zdenka Rigo koja je i ovom prigodom zahvalila svim darivateljima krvi što daruju dio sebe.

-Darivanje krvi je lijek koji se ne može kupiti i drago mi je da se ova simbolična kapljica nalazi ispred naše bolnice jer je posvećena i svim bolesnicima, ali i liječnicima koji ne mogu bez krvi. Želim im da pacijent ne čeka krv, nego da krv uvijek čeka pacijenta. Zahvaljujem svim darivateljima što daruju krv, a što se mene tiče zahvaljujem dragom Bogu na zdravlju što sam mogla 105 puta darivati krv – rekla je Zdenka Rigo.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit