Sastanak s poduzetnicima iz drvno-prerađivačke i industrije namještaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem i ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović jučer održala sastanak s predstavnicima drvo-prerađivačke i industrije namještaja, okupljenih u Udruženju drvno-prerađivačke industrije pri HGK, na temu aktualnosti u ovim industrijama. Poduzetnici su izložili aktualne izazove i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, istaknuvši važnost ovih industrija za gospodarski razvoj zemlje, pri tome zatraživši podršku za njihov daljnji razvoj.
-„Razvoju drvno-prerađivačke i industrije namještaja pridonijeti će i sektorske intervencije kroz novi Strateški plan ZPP-a kao i potpore investicijskim ulaganjima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Podaci iz kojih je razvidno da čak više od 11 % zaposlenih u našoj prerađivačkoj industriji čine upravo zaposleni u ovim industrijama, svakako ohrabruju, a iskorak prema njihovom daljnjem razvoju bit će i Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja do 2030., koji je u procesu izrade u bliskoj suradnji s predstavnicima ovih industrija“, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković te dodala kako je ukupan prihod poslovnih subjekata u preradi drva i proizvodnji namještaja u 2020. iznosio gotovo 14 milijardi kuna, a pokrivenost uvoza izvozom bila je čak 152 %. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvoz proizvoda prerade drva rastao je za gotovo 30 %, a izvoz namještaja više od 22 %.

 

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit