Sastalo se Vijeće za prevenciju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Događaj koji je u Našicama prošli vikend odnio jedan mladi život te sigurnost građana bile su teme druge sjednice Vijeća prevencije Grada Našica. Raspravljalo se o daljnjem djelovanju preventivnih programa sigurnosti. Predsjednik Vijeća, gradonačelnik Krešimir Kašuba, istaknuo je kako je događaj u kojemu je izgubljen jedan mladi život izdvojen slučaj.
– U krugu kompetentnih ljudi, predstavnika službi i institucija koje imaju doticaj sa mladima zajedno smo donijeli niz preventivnih mjera i zaključili da su Našice, prije svega siguran Grad te da je ovo bio izdvojen slučaj, baš kao i nedavne tuče. Ono što smo istaknuli i na čemu treba u prevenciji raditi, to je poticanje sugrađana na prijavljivanje prijetnji, odnosno nasilja. Moram napomenuti da se u školama radi odličan posao i da su djeca, prema riječima stručnjaka, informirana za prijavu prijetnje te da se na isto potiču raznim akcijama. Zaključeno je i da sugrađani imaju vjere u institucije koja rade svoj posao. Također, molio bi ovim putem sve građane da obje obitelji poštede medijski, ali i u vidu bilo kakvih osuda. Dvije obitelji su obavijene u crno i trebamo dostojanstveno pristupiti ovom slučaju – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i dodao da se u vremenu od protekle sjednice kontinuirano radilo na prevenciji nasilja.
Članovi vijeća složili su se s gradonačelnikom da su Našice siguran grad, te poručili građanima Grada Našica kako trebaju prijaviti svaki oblik zlostavljanja i nasilja. Predstavnici službi koje rade u gradu Našicama, a posebno policije, vatrogasaca, liječnika i Centra za socijalnu skrb, istaknuli su da reagiraju na sve dojave, pa i one lažne, jer kako kažu bolje je provjeriti i spriječiti nego dopustiti da se dogodi tragedija.

Redakcijski tekst/izvor: Grad Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit