Sakupljanjem plastičnih čepova pomozimo oboljelima od leukemije i limfoma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Osječko-baranjska županija četvrtu godinu zaredom uključila se akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova i medicinskih pomagala te da se omogući boravak obitelji u blizini mjesta liječenja.

Jučer su u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske u Osijeku, tvrtki Drava International Osijek, predani prikupljeni plastični čepovi. U akciji je prikupljeno 2.880 kg čepova.

U projektu “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” sudjeluju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je osnivač, Društvo naša djeca, koji rade u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka, kao i nekoliko škola i dječjih vrtića s područja grada Osijeka i Županije, Policijska uprava osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.

Osječko-baranjska županija time doprinosi značaju ove inicijative te pomaže oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istovremeno usmjeren ka poticanju ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca. Kutije za prikupljanje čepova postavili smo u prostorije svih upravnih odjela, ali i ustanova kojima je Županija osnivač, a sva prikupljena sredstva donirat ćemo udruzi za nabavu skupih lijekova. Za kilogram čepova udruga dobije kunu i pol. U obzir dolaze sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od boca i drugih ambalaža, omekšivača i slično.

Zahvaljujući građanima i građankama, djelatnicima Osječko-baranjske županije, djelatnicima zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač, školama i vrtićima kao i svim partnerima u projektu, od travnja 2019. godine kada se Osječko-baranjska županija uključila u projekt prikupljeno je 15.320 kg čepova.

Pozivamo sve Vas dobrog i plemenitog srca da sakupljate čepove te iste donesete u Županijsku 4, Osijek gdje je osiguran prostor za prikupljanje čepova.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit