Rezultati uspješnog četverogodišnjeg mandata temelj su za neupitan novi mandat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na atraktivnoj šetnici Kopačkog rita, jutros su službeno svoje kandidature za mandat župana Osječko-baranjske županije predstavili HDZ-ovi kandidati, aktualni župan, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik županijskog HDZ-a OBŽ Ivan Anušić i njegovi budući zamjenici Mato Lukić koji trenutno obnaša funkciju ravnatelja Doma zdravlja Osječko-baranjske županije i aktualni gradonačelnik Našica Josip Miletić.  Miletić završava uspješni četverogodišnji gradonačelnički mandat, oženjen je i otac jednog sina, a s obitelji živi u Našicama. Magistar je matematike i predavač na FERIT-u te, kako ističe, ponosan nositelj međunarodne titule FIDE-majstora u šahu.

– Želim istaknuti investicije u gradu Našicama od 600 milijuna kuna, povećanu zaposlenost, ali i novu infrastrukturu koju ostavljamo generacijama iza nas. Želja mi je doprinijeti podizanju kvalitete života cijele Osječko-baranjske županije nastavljajući trend koji je započeo župan Anušić prije četiri godine – rekao je Miletić.

Mato Lukić, kao kandidat za prvog zamjenika, dragovoljac je Domovinskog rata, dvanaest godina radio je u sustavu socijalne skrbi, a trenutno je na poslijediplomskom studiju socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Oženjen je, otac dvije kćeri i s obitelji živi u Osijeku. Protekle je tri i pol godine na čelu Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a u njegovom je mandatu uspješno proveden proces objedinjavanja domova zdravlja na području Županije.

– Time smo zdravstvenu uslugu podigli na višu razinu i racionalizirali troškove poslovanja. Najveći projekt svakako je projekt dostupnije primarne zaštite vrijedan 27 milijuna kuna kojim su dograđene, obnovljene i opremljene ambulante u svim gradovima i općinama naše županije. Nastavljamo i iduće četiri godine, neupitno raditi za dobrobit svih stanovnika Osječko-baranjske županije – rekao je Lukić.

Četverogodišnji mandat Ivana Anušića obilježen je projektima, aktualni je župan istaknuo tek neke od njih i pri tome se zahvalio svim djelatnicima Osječko-baranjske županije kao i svojim zamjenicima u aktualnom mandatu na predanom radu koji je rezultirao razvojem Županije, ali i udvostručenjem proračuna u četiri godine.

– Mandat završavamo s 1,6 milijardi kuna. Nositelji ili partneri smo na europskim projektima vrijednim 800 milijuna kuna, iz proračuna smo izravno uložili u gradove i općine na području županije 651 milijun kuna. Pokazali smo da Osječko-baranjska županija može i mora biti predvodnik razvoja cijelog istoka Hrvatske. Važan nam je ravnomjeran razvoj, a jednako ćemo intenzivno ulagati i u novom mandatu – rekao je Anušić.
Podsjetio je na realizirane projekte; besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce, obnovu 54 zgrade javne namjene, utrostručene potpore u gospodarstvu, izgrađenih 50 sportskih terena i dječjih igrališta, uloženih 27 milijuna kuna u dogradnju i opremanje domova zdravlja, poduzetničke i stambene kredite bez kamata, izgradnju pet sportskih dvorana, nastavak izgradnje koridora Vc, ukidanje zabrane eksploatacije pijeska, pozitivne trendove u turizmu te besplatne karte za vlak za sve studente.

U realizaciji su trenutno projekti izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, 12 sustava za navodnjavanje, Srednje škole u Donjem Miholjcu. Uskoro se očekuje početak izgradnje Gospodarskog centra i I. gimnazije u Osijeku, a započela je i realizacija projekata novog KBC-a Osijek, revitalizacija OLT-a, rekonstrukcija i proširenje Zračne luke Osijek, projekti obnove HNK i Muzeja likovnih umjetnosti te istraživanje geotermalnih potencijala na području Županije.
Anušić je na kraju naglasio kako najvećim uspjehom svog tima u četverogodišnjem mandatu smatra mijenjanje percepcije o Slavoniji i Baranji te činjenicu da je Osječko-baranjska županija danas relevantan politički čimbenik u realizaciji svih nacionalnih strateških projekata te da će partnerski odnos s Vladom RH nastaviti i u novom mandatu.
Program HDZ-a OBŽ za idući, četverogodišnji mandat nalazi se na: www.ivananusic.hr

 

izvor: HDZ OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit