Rezultati pojačanih mjera u prometu

Facebook
Twitter
Pinterest

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodilo se tri prometne nesreće, a na području Đakova i Belog Manastira po jedna prometna nesreća.U vremenu od 6. do 8. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 20 vozača (13 osobnog automobila i 7 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

6. kolovoza, najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u Bistrincima, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen  41-godišnji vozač bicikla. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,81 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 500 kuna. U petak, 6. kolovoza, u Dragotinu, u 19,20 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču 51-godišnjaku koji je upravljao traktorom i neregistriranom prikolicom i nepropisno se kretao kolnikom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 8.300 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda. U subotu, 7. kolovoza, u 00,10 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 49-godišnjakiz Semeljaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,85 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda. U 8,15 sati, na državnoj cesti broj 7, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 20-godišnjak iz Tomašanaca, uslijed nepropisnog kretanja sišao je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda. U 17,30 sati, na cesti Branimirovac – Andrijevac, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnjak iz Budimaca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Sukladno Prekršajnom zakonu 31-godišnjak je uhićen, oduzeto mu je vozilo sa kojim je upravljao te mu je Općinski sud odredio produženo zadržavanje u trajanju od 13 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU
Tijekom vikenda, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodili su pojačane mjere usmjerene na sankcioniranje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica.
Policijski službenici su evidentirali 204 prekršaja od kojih 99 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 46 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 22 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 32 ostala prekršaja.

DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 2. do 9. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 3 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Đakova, Čepina i Dalja dragovoljno predali 2 automatske puške, 3 ručne bombe i 765 komada raznog streljiva. Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Policija poziva građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. O namjeri predaje obavijestite policiju na broj 192 ili osobno najbližu policijsku postaju. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit