Rezultat pojačanih mjera, rekorder biciklist iz Stipanovaca od 2,26 promila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo krađe.

UHVAĆENA U KRAĐI OSOBNIH STVARI IZ VOZILA
Jučer, u popodnevnim satima, u Osijeku, 40-godišnjakinja je iz osobnog automobila ukrala ruksak s osobnim stvarima vlasništva 45-godišnjaka. Osumnjičenica je uhićena zbog počinjenog kaznenog djela krađe.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA I ORUŽJA
Tijekom mjeseca prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je 14 dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Policijske uprave osječko-baranjske dragovoljno predali:
1,2 kilograma vojnog eksploziva, 8 ručnih bombi, 5 komada elektrodetonatorskih kapisli, 3 eksplozivna streljiva, protupješačku minu, eksplozivno streljivo kalibra 20 milimetara, 3 nabojnika za strojnicu, 5 pušaka, 3 pištolja i 1368 komada streljiva različitog kalibra. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći 3 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a tri prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka i Belišća evidentirana je po jedna prometna nesreća, a na području Đakova dvije prometne nesreće.

REZULTATI POJAČANIH MJERA
U vremenu od 31. prosinca do 2. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 12 vozača ( 11 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Osim alkohola, evidentirano je još 108 prekršaja od kojih 56 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 6 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 38 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 2. siječnja, u 1,31 sati, u Đurđenovcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 35-godišnjaka iz Stipanovaca koji je upravljao biciklom. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 500 kuna.

Dana 31. prosinca, u 15,05 sati, u Drenju, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 67-godišnji hrvatski državljanin, iz Slatinika Drenjskog, upravljao je neregistriranim osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 20 negativnih prekršajnih bodova. Vozač se nije kretao uz desni rub kolnika već je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, a potom u južni odvodni kanal gdje se vozilo zaustavilo. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 3,23, grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu te mu je Općinski sud Đakovo odredio zadržavanje na 15 dana i privremeno oduzeo vozilo sa kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 43300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 1. siječnja, na raskrižju županijske ceste između mjesta Dragotin-Đakovo i državne ceste broj 7 dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 25-godišnjak iz Strizivojne je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom udario u prometni otok. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Dana 1. siječnja, u 3,10 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Samatovaca. Provjerom dokumenata utvrđeno je da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,84 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 2. siječnja, u 2 sata, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Provjerom dokumenata utvrđeno je da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Od strane Općinskog suda u Osijeku vozaču je odredio zadržavanje na 8 dana te mu je privremeno oduzeto vozilo sa kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva  PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit