Ressler u posjetu vojvođanskim Hrvatima povodom Dana hrvatske zajednice u Srbiji

Facebook
Twitter
Pinterest

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) posjetio je Suboticu, gdje je sudjelovao na svečanoj akademiji povodom proslave praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji i dvadesete obljetnice osnivanja Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV)

Zastupnik Ressler susreo se s Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a, novoizabranom vijećnicima i ostalim predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji. Razgovaralo se o položaju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, kontinuiranoj podršci hrvatske Vlade, kao i dosadašnjoj i budućoj suradnji Hrvatskog nacionalnog vijeća i Ureda zastupnika Resslera.

Govorivši na svečanoj akademiji, zastupnik Ressler istaknuo je da su Hrvati Vojvodine ponosno i nepokolebljivo očuvali hrvatsko ime, hrvatski jezik i svoju vjeru u iznimno teškim okolnostima. “Vaše opredijeljenje je oduvijek bilo europsko, srednjoeuropsko, civilizacijsko. I zato ste najsnažniji europski glas u Srbiji, državi u kojoj živite, radite i stvarate, ali ne zaboravljajući tko ste i baštineći vaš jedinstveni hrvatski identitet.”

– Biti Hrvat u Vojvodini uvijek je bilo teže no biti Hrvat u Gradišću, ili Hrvat u Moliseu. Znajte da Hrvatska to zna, Hrvatska to cijeni i Hrvatska će uvijek biti uz vas – zaključio je Ressler, istaknuvši da hrvatska Vlada na sljedećoj sjednici donosi odluku kojom osigurava dodatna financijska sredstva za dovršetak strateškog projekta izgradnje Hrvatske kuće u Subotici, koja će biti sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“, a čiji se dovršetak očekuje do kraja sljedeće godine.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit