“Radost prosinca” u markovačkoj Drevenjici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Matica slovačka i SKUU “Franjo Strapač” jučer su u Drevenjici organizirali božićni koncert “Radost prosinca”. Sve nazočne pozdravili su predsjednik Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra i gradonačelnik Našica Josip Miletić, a dobrodošlicu je u ime domaćina poželjela predsjednica Matice slovačke Markovac – Branka Baksa koja je i članica Savjeta za nacionalne manjine RH. Prigodnim blagdanskim programom nastupile su sve folklorne skupine i pjevačka skupina SKUU “Franjo Strapač”. Osim folkloraša, u programu su sudjelovali i učenici OŠ kralja Tomislava područne škole Markovac. Jučerašnja događanja uveličalo je i otvorenje etno kutka obitelji Zajac. Naime, Klementina Petrović, rođena Zajac, darovala je 40 tradicionalnih predmeta koje su njezini predci donijeli iz Slovačke ili su nastali kao dio njihovih zanata i umijeća tijekom generacija življenja u Markovcu. Domaćini su jučer organizirali i svečanu dodjelu priznanja povodom 45. obljetnice SKUU “Franjo Strapač” i 25. obljetnice Matice slovačke Markovac. Pokrovitelji cijelog ovog bogatog programa bili su Savjet za nacionalne manjine RH, Savez Slovaka i Grad Našice. I dogodine Markovčane očekuju brojni sadržaji jer će obilježiti 140 godina od dolaska Slovaka i postojanja sela.

tekst i foto: N.Pavlus 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit