Radionica „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!“ održana i u OŠ Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu

Facebook
Twitter
Pinterest

U sklopu projekta Inklutour, čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Osijek, a u suradnji s Ugostiteljsko-turističkom školom Osijek, koji je ujedno i projektni partner, završen je ciklus radionica u osnovnim školama pod nazivom „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!“.
Tako se zadnja radionica održala u Osnovnoj školi Ivan Brnjik Slovak u Jelisavcu gdje su dobro raspoloženi osmaši, zajedno sa svojom razrednicom i stručnim osobljem, imali priliku čuti sve o nastavku školovanja u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te uz promotivne videe pogledati kakva su iskustva učenika spomenute srednje škole, a uz zabavni kviz znanja imali su priliku i naučiti neke nove i zanimljive informacije iz turizma i ugostiteljstva.
Cilj ovih radionica bio je predstaviti učenicima osnovnih škola u Osijeku i okolici sve benefite upisa i završetka srednjoškolskih turističkih i ugostiteljskih programa obrazovanja. Tom prilikom se učenicima predstavila i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek sa svojim programima obrazovanja, ali i suvremeno opremljenim praktikumima koji učenicima omogućuju kompletno obrazovanje u teoriji i praksi kako bi, nakon završetka srednje škole, potpuno spremni i kvalificirani izašli na tržište rada ili nastavili svoje obrazovanje.
S obzirom da je cilj projekta dodatna edukacija i obrazovanje nezaposlenih osoba s invaliditetom za tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, naglasak ovih radionica stavio se na daljnje obrazovanje učenika s teškoćama nakon završetka osnovne škole. Tako je Ugostiteljsko-turistička škola Osijek predstavila svoje redovne programe uz prilagođen nastavni sadržaj za učenike s teškoćama kako bi svako dijete dobilo priliku za sveobuhvatno srednjoškolsko obrazovanje i bilo spremno za tržište rada, a samim time dobilo veliku ulogu u zajednici.
U sklopu projekta Inklutour, održano je ukupno sedam radionica u osnovnim školama, kako u gradu Osijeku tako i u okolici grada.
Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Izvor: Inklutour

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit