Povodom Tjedna kreativnosti i Festivala znanosti koji se održavaju u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga, danas je u ugostiteljskom praktikumu organizirana radionica izrade i degustacije jela. Učenici trećeg razreda ugostiteljskog zanimanja, uz pomoć gastro-promotora tvrtke „Podravka” Zlatka Sedlanića i Marka Perasa te stručnih nastavnika, pripremali su jela uz korištenje Podravkinih industrijskih pripravaka. Prije degustacije učenici su ukratko prezentirali jelo koje su pripremali i namirnice koje su koristili u pripremi. Ana Mirković stručna nastavnica kuharstva u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga rekla je kako je škola dugogodišnji suradnik Podravke i kako se svake godine organiziraju „Dani Podravke”.
Gastro-promotor Zlatko Sedlanić rekao je kako su ovakve radionice dobra aktivnost Podravke kojom se učenike trećih razreda koji su spremni za tržište rada upoznaje s asortimanom tvrtke. „Bitno nam je da ih upoznamo da u Hrvatskoj postoji prehrambena kompanija koja proizvodi jako puno proizvoda koji im mogu dobro doći u pripremi jela kod njihovih poslodavaca.”- rekao je Zlatko Sedlanić.
Tekst i foto: K.Matasić