Računalna prevara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 15 kaznenih djela od kojih je policija u izvješću izdvojila:
RAČUNALNA PREVARA
U listopadu prošle godine, nepoznati počinitelj je putem interneta stupio u kontakt s 58-godišnjim hrvatskim državljaninom te se lažno predstavio kao broker i dogovorio da ga zastupa na burzi za kupnju kriptovaluta. S podacima koje mu je ustupio 58-godišnjak, prevarant je putem interneta pristupio njegovom bankovnom računu i u njegovo ime upravljao s računom i uplaćivanim novcima. Vlasnik bankovnog računa, 58-godišnjak je od mjeseca listopada do sredine siječnja ove godine u više navrata na svoj bankovni račun uplaćivao veće novčane iznose za kupnju kriptovaluta, a koje je prevarant dalje prebacivao na nepoznati račun. Prevarant je oštetio 58-godišnjaka za više stotina tisuća kuna, a nakon čega je prekinuo daljnju komunikaciju.
PRONALAZAK MINSKO – EKSPLOZIVNOG SREDSTVA
Jučer, 24. siječnja, u prijepodnevnim satima, na poljoprivrednoj površini u blizini mjesta Branjina, 70-godišnji hrvatski državljanin je prilikom izvođenja poljoprivrednih radova na zemlji pronašao minobacačku minu. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozivnu zaštitu, koji je na siguran način izuzeo minu.
Podsjećamo da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirano je 5 prometnih nesreća, a na području Belog Manastira 1.

izvor: PUOBŽ

foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit