Prvim letom iz Londona stigli brojni turisti

Facebook
Twitter
Pinterest

U Zračnu luku Osijek jučer je sletio prvi avion na novouspostavljenoj liniji između Osijeka i Londona. Naime, europski zračni prijevoznik Ryanair vratio je Osijek na raspored prvi puta nakon sedam godina te će od danas na liniji Summer ’23 za London letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Prvih 188 putnika iz Londona dočekali su gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas, direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos i Alicja Golebiowska iz Ryanaira.

– Prije dvije godine nismo imali niti jedan međunarodni let iz Osijeka ni prema Osijeku. Subvencijama Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka imamo letove i za München i za London, a odnedavno imamo i PSO letove za Zagreb, Split, Rijeku, Pulu, Zadar i Dubrovnik. Nastavit ćemo i dalje ulagati u našu zračnu luku. Drago mi je da je danas s nama i britanski veleposlanik, a s obzirom na to da je i proslava krunidbe kralja Charlesa III bila u Osijeku, očekujemo dolazak većeg broja britanskih turista u naš prekrasni grad i županiju koji bilježe rekordne turističke brojke – rekao je osječki gradonačelnik Radić.

– Grad Osijek i Osječko-baranjska županija zajedno s resornim ministarstvom odlučili su uvesti još jednu liniju, ovog puta između Osijeka i Londona. Linija Osijek-München funkcionira već određeno vrijeme, a od danas imamo izravnu liniju dva puta tjedno Osijek-London, London-Osijek koju Županija i Grad subvencioniraju kroz financiranje Zračne luke Osijek. Nastavljamo sa sufinanciranjem Zračne luke Osijek s ciljem otvaranja novih linija koje doprinose razvoju gospodarstva i turizma istoka Hrvatske, a pri čemu će nam rekonstrukcija putničkog terminala koja uskoro slijedi biti dodatni benefit.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit