Prva misa u novouređenoj kapelici našičke vojarne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom spomendana svetog Andrije koji je zaštitnik novoustrojene vojne kapelanije u vojarni 132.brigade u Našicama danas je služena sveta misa. Po prvi puta misa je služena u novouređenoj kapelici u našičkoj vojarni. Misu je služio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, a na misi je pjevao zbor Snaga Duha. Kapelan našičke vojne kapelanije Antonio Mikulić zahvalio je vojnicima na uređenju kapelice te zapovjedniku vojarne pukovniku Robertu Poljaku što je omogućio prenamjenu prostora. Na nazočnosti je zahvalio vojnom dekanu osječko-baranjskog dekanata Vladislavu Manduri, svim vojnim kapelanima, našičkom gvardijanu fra Zoranu Bibiću i pateru Franji Tomaševiću koji je Domovinski rat proveo uz 132. brigadu, gradonačelniku Josipu Miletiću te svima ostalima nazočnima ovoj misi. Kako je rekao, prije 28 godina ovo je bilo mjesto s kojeg se pucalo po gradu i rušila crkva, a danas to postaje mjesto gdje se okuplja živa Crkva i slavi Boga – mjesto gdje je ljubav pobijedila mržnju.

tekst i foto: T.Justić

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit