Provalio u kuću i ukrao klime

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 13 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, teška krađa i krađa.

NOVAC TRGOVAČKOG DRUŠTVA ZADRŽAO ZA SEBE TE UTAJIO POREZ
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 55-godišnji državljanin Republike Srbije, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu, sa žiro računa društva podigao i zadržao za sebe više od 3 milijuna kuna. Također je za dva trgovačka društva izdao račune s iskazanim porezom na dodanu vrijednost većem od 600 tisuća kuna, koji iznos su društva koristila kao pretporez, nakon čega iznos poreza nije uplatio u proračun Republike Hrvatske.

PROVALIO U KUĆU I UKRAO KLIME
Krajem kolovoza ove godine, u Osijeku, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te demontirao i ukrao klime s vanjskim jedinicama. Vlasniku, 61-godišnjaku, počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

UKRAO BICIKL
U noći, s 1. na 2. rujna, u Osijeku, nepoznati počinitelj je ukrao bicikl, vlasništvo 39-godišnjakinje. Vlasnici je počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

POLICIJA PRONAŠLA UKRADENI BICIKL
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik ukrao bicikl, vlasništvo 23-godišnjaka. Naime, maloljetnik je u petak, 27. kolovoza, u Osijeku, ispred trgovačkog centra ukrao bicikl te je vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu oko 1.200 kuna.

U POLJU PRONAŠAO BOMBE I STRELJIVO
Jučer, oko 13,30 sati, u blizini Branjinog Vrha, u polju, 51-godišnjak je pronašao 4 ručne bombe M-75, 3 detonatorske kapisle, 340 komada streljiva kalibra 7,62×39 milimetara, 80 komada streljiva kalibra 9 milimetara, 100 komada streljiva raznog kalibra i 10 okvira za automatsku pušku. 51-godišnjak je o pronalasku obavijestio policiju te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska, na siguran način, izuzeo pronađene bombe, streljivo, kapisle i okvire.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 10 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok je osam prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća dogodile su se po 4 prometne nesreće, a na području Đakova 2 prometne nesreće.

Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom nadzora prometa, policijski službenici su u Velimirovcu, u 00,36 sati, zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnjak te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,65 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu do 5.000 kuna, zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit