Provala, iznuda, prometne nesreće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 8 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kaznena djela krađe i iznude.

PROVALIO U STAN
Tijekom noći, 27./28. srpnja, u Valpovu, nepoznati počinitelj je provalio u stan te ukrao računalo i novčanik s dokumentima i novcem. 21-godišnjem vlasniku počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna.

IZNUDA PUTEM DRUŠTVENE MREŽE
Tijekom lipnja ove godine, u Belom Manastiru, 24-godišnjak je putem društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom. Za vrijeme komunikacije putem video poziva, na nagovor ženske osobe skinuo je odjeću ispred kamere. Oštećeni je nakon toga zaprimio zahtjev da uplati novčani iznos kako snimka ne bi bila javno objavljena, a nakon što je odbio uplatiti, snimka je objavljena putem društvene mreže.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a preostalih šest prometnih nesreća je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Đakova, a jedna na području Belog Manastira.

Jučer je, oko 18:40, u Donjoj Motičini, u prometu zaustavljen 49-godišnji biciklist. Vozaču bicikla evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna od 500 kuna. Temeljem dojave građana, jučer u 12:30 sati, u O sijeku, na raskrižju Ulice Cara Hadrijana i Ulice kralja Petra Svačića, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 22-godišnjak. Na osobnom automobilu izvršena je ugradnja ispušnog sustava koji stvara prekomjernu buku te je vozilo upućen je na izvanredni tehnički pregled. Na vozilu je, osim neispravnog ispušnog sustava, utvrđeno više većih i opasnih nedostataka uređaja za kočenje. Zbog utvrđenih nedostataka vozilo je isključeno iz prometa te su policijski službenici privremeno oduzeli registarske pločice. Za počinjene prekršaje je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna u iznosu do 5.000 kuna.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit