Prošle godine KUD “Jasen” Šaptinovci održao 20-ak nastupa

 

KUD Jasen Šaptinovci održao je 41. Izvještajnu godišnju skupštinu. Članove KUD-a i goste pozdravila je predsjednica Melita Abičić koja je ujedno i podnijela izvješće o radu društva za 2018. godinu. Rekla je kako je društvo tijekom prošle godine održalo 20-tak nastupa, a od značajnijih istaknula je nastup u Makedoniji u Skopju.

Društvo je uspješno organiziralo i manifestaciju „10. Šaptinovačke ljetne večeri“ i 4. Dječju Smotru Folklora pod nazivom „Mali jesmo, ali plesati znamo”. Gostovali su i kod prijateljskog KUD-a Višići iz Višića u Općini Čapljina, a za ovu godinu najavili su odlazak u Poljsku u Kraków krajem srpnja.

Skupštini su uz članove bili nazočni i gosti, donačelnica Općine Đurđenovac Dragica Pavlić, predstavnici udruga DVD-a Šaptinovci, Lovačko društvo „Jazavac Šaptinovci, NK „Iskrica“ Šaptinovci te Vjerske zajednice.

Iz društva su poručili: “Posjetite nas na našim probama da vidite kako je to kod nas možda vam se svidi pa nam se priključite, svi ste dobro došli, putujmo zajedno, kroz pjesmu i ples stvarajmo lijepe uspomene i kako bih rekli: ‘Slavonijo dok ti ime traje, čuvat´ ćemo tvoje običaje’.”

 

 

Izvor: KUD “Jasen” Šaptinovci

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest