Proslavljen Dan osječko-baranjske županije

Facebook
Twitter
Pinterest

Povodom Dana Osječko-baranjske županije, kao i 30. obljetnice njezina osnutka, danas su položeni vijenci za poginule hrvatske branitelje, a u Osijeku je održana svečana sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije. Sastanak je održan u prije dva mjeseca završenom Poslovnom centru OBŽ-a, ali jednoj od najvažnijih investicija Osječko-baranjske županije na čijem je području uloženo 1,7 milijardi eura malih, srednjih i velikih kapitalnih projekata. od 2017. godine uz sufinanciranje Europske unije.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sjednici su nazočili Nataša Tramišak kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, saborski zastupnici, državni tajnici i ravnatelji uprava, članovi diplomatskog zbora, gradonačelnici, gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici Sveučilišta, vjerskih institucija , Hrvati iz Bosne i Hercegovine i Srbije te drugi gosti.

Župan Ivan Anušić na početku je kazao kako je Osječko-baranjska županija od osnutka uspjela očuvati svoju tradiciju i identitet te unatoč turbulentnim vremenima, posebice tijekom Domovinskog rata, obnove i mirne reintegracije. – Želim istaknuti doprinos i žrtvu hrvatskih branitelja u obrani Županije i cijele Domovine i na tome im od srca zahvaljujem. Bez njih Hrvatska ne bi bila samostalna i neovisna država, a potom ni članica EU i NATO-a. Danas svi zajedno gradimo ured gradonačelnika po uzoru na Slavonce i Baranjce, istaknuo je.

– Pozitivni i konkretni rezultati u posljednjih nekoliko godina pokazatelji su suradnje na svim razinama upravljanja unutar naše županije, politike partnerstva sa svim jedinicama lokalne samouprave i suradnje sa susjednim županijama, ali posebno suradnje s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske. Hrvatske Andrej Plenković i sva ministarstva. Osim ove snažne potpore, osigurana su značajna europska i nacionalna sredstva kojima svoje projekte realiziramo u svim gradovima i općinama u županiji, a sukladno potrebama lokalnog stanovništva, ubrzanim tempom – rekao je župan Anušić. .

Naglasio je završene strateške projekte velike vrijednosti kao što su Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće, sustavi navodnjavanja, Gospodarski centar OBŽ, Regionalni centri kompetentnosti, Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, izgradnja Srednje škole Donji Miholjac i 10 nastavno-sportskih dvorana, a iznimno važnima smatra i strateške projekte gradova i općina.

Od projekata u tijeku i predstojećih izdvojio je projekt izgradnje novog Kliničkog bolničkog centra u Osijeku, stavljanje u funkciju vojarne u Belom Manastiru, izgradnju I. gimnazije u Osijeku, ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, ali i značaj sustavne suradnje s Hrvatima u susjednim državama i politike međunarodnog otvaranja županije.

– Prateći nacionalnu razinu i prilike koje omogućava Vlada RH u svim sektorima društva, Osječko-baranjska županija realizirala je niz projekata kojima se svi ponosimo. Osim velikih nacionalnih projekata, iznimno su važni i kapitalni projekti lokalne i regionalne razine kojima se ostvaruju potrebe građana i značajno utječe na razvoj pojedine sredine. U OBŽ posljednjih godina zabilježeni su dobri poslovni rezultati poduzetnika te je evidentna promjena trendova zbog čega možemo zaključiti da Grad Osijek i Osječko-baranjska županija imaju jasan i pozitivan smjer razvoja. Čestitam županu i Osječko-baranjskoj županiji na svemu do sada realiziranom i dajem podršku za nastavak kvalitetnog rada i završetak svih planiranih projekata – kazala je saborska zastupnica Nataša Tramišak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio je kontinuiranu suradnju Osječko-baranjske županije s Vladom koja je rezultirala revitalizacijom i snažnim razvojem Županije.

– Mislim da smo napravili sjajne iskorake za Osječko-baranjsku županiju, dovršen je Koridor Vc, izgrađeni su Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće, Gospodarski centar OBŽ, ulaže se u Sveučilište, aglomeracije, poljoprivredu, zaštitu okoliša te zaista nema teme koja ovdje nije bila projekt. Vidljivo je da je upravo ova Županija najagilnija i najučinkovitija te zaista jako uspješna u privlačenju i korištenju europskih fondova, prekograničnoj suradnji i partnerstvu s drugim donatorima, čime su se stekli preduvjeti za daljnji kvalitetni gospodarski razvoj ne samo Osječko-baranjske županije, već i cijele Slavonije – rekao je premijer Plenković. Najavio je i rješavanje pitanja izgradnje novog KBC-a Osijek te povratak Hrvatske vojske u vojarnu u Belom Manastiru.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je lijepo vidjeti niz projekata koji su u proteklom razdoblju realizirani diljem županije. Kazao je kako Grad Osijek trenutno provodi investicije vrijedne više od 150 milijuna eura koje su nastale u suradnji s Vladom RH i Osječko-baranjskom općinom.

 

porijeklo: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit