Proširuju se pogoni i proizvodnja u industrijskoj zoni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Industrijsku zonu, u redovnom obilasku, danas su posjetili gradonačelnik Krešimir Kašuba i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir.

-U posjetu smo Karamanu – proizvođaču opruga koji zapošljava 6 ljudi, proširio je svoj pogon te radi dodatan pogon i još jednu novu proizvodnju te proizvodnju “Pecka” u vlasništvu Vladimira Bestvine koja na dvije čestice otvara još jednu novu proizvodnju. “Pecka” u Markovcu u pogonu zapošljava 16 ljudi, a u novom pogonu zaposlit će ih još 6. Našice kao grad poduzetnika apsolutno daje potporu ovakvim proizvođačima. Našice imaju najveći subjekt – Nexe d.d., a u industrijskoj zoni jednu visoku infrastrukturu koja podržava mikro, male i srednje poduzetnike. Sinergija njih međusobno nam je izuzetna važna. Grad Našice želi biti partner i ima uvijek otvorena vrata – zaključio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčir istaknula je važnost daljnjeg proširenja proizvodnje, gdje su danas najveće potpore i što Grad najviše potiče. Daljnji korak je usklađivanje obrazovnih programa s potrebama tržišta rada jer su upravo iz ovakvih razgovora saznali da je trenutno najveći problem u potražnji radne snage na lokalnom tržištu.

Poduzetnik Tomislav Karaman rekao je kako se nada daljnjem zapošljavanju i obimu posla te je pozvao mlade da se školuju za metalna zanimanja i tako postanu njihovi budući zaposlenici. Vladimir Bestvina najavio je povećanje kapaciteta te novu djelatnost zbog koje ulažu u nove strojeve i nove tehnologije.

redakcijsko izvješće

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit