Proračun za 2020. veći od 25 milijuna kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Podgoraču je danas održana sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač na kojoj je prihvaćen općinski proračun za 2020. godinu u iznosu 25.097.200,00 kuna. Kako je rekao načelnik Goran Đanić, radi se o respektabilnom iznosu kojim je itekako zadovoljan. Ovim iznosom nisu obuhvaćeni projekti koji će biti uvršteni kada budu raspisani EU natječaji za koje Općina ima spremne projekte u iznosu od gotovo 50-ak milijuna kuna. Što se tiče planiranih investicija najviše ih se odnosi na gradnju i nadogradnju. Tako se za Stipanovce planira rekonstrukcija kanalizacije, dijela mrtvačnice, nogostupa te renoviranje Mjesnog doma. U Kršincima je planirana izgradnja vatrogasnog spremišta, u Ostrošincima rekonstrukcija nogostupa, u Razbojištu rekonstrukcija ceste, a u Bijeloj Lozi rekonstrukcija nogostupa. U Budimcima se planira postavljanje videonadzora i popravak svih stanica u naselju, a u Poganovcima izgradnja ceste i uređenje Mjesnog doma. U Podgoraču se investicije odnose na Vatrogasni dom te video nadzor kojim će se nastojati riješiti problem s huliganima. Izgradnja fontana planirana je u Poganovcima i Budimcima. Početak izgradnje kanalizacije očekuje se u Razbojištu što će – rekao je načelnik – ovisiti i o partnerima – “Našičkom vodovodu” i “Hrvatskim vodama”. Nadalje, najavio je, očekuje uspješan program “Zaželi”, pokretanje poduzetničke zone te pomoć udrugama na području podgoračke općine, isplatu božićnica, uskrsnica, darova za sv. Nikolu i drugo. Vijećnici su prihvatili i projekcije Proračuna Općine Podgorač za razdoblje do 2022. godine te  Prijedlog izmjena i dopuna ovogodišnjeg općinskog proračuna. Donesena je i Odluka o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u općinskom vlasništvu te Odluka o dodjeli stipendije Općine Podgorač za sljedeću studijsku godinu.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit