Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirana su tri kaznena djela od kojih policija izdvaja: jedno kazneno djelo krivotvorenja isprave i jedno kazneno djelo računalne prijevare.

KRIVOTVORENIM PCR TESTOVIMA POKUŠALI UĆI U REPUBLIKU HRVATSKU
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policija sumnja da su dva 40-godišnja državljanina Republike Srbije počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave. Naime, 26. rujna 2020. godine, u 12,28 sati, na granični prijelaz Batina, doputovali su putnici državljani Republike Srbije. Prilikom granične kontrole dva 40-godišnjaka, policijskim službenicima dali su na uvid PCR testove izdane od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Uvidom u sadržaj PCR testova, policajci su utvrdili da su testovi krivotvoreni.

UKRADENIM KARTICAMA PODIGAO NOVAC S BANKOMATA
Jučer, oko 16 sati, u trgovačkom centru u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz ruksaka 57-godišnje hrvatske državljanke ukrao novčanik s nekoliko stotina kuna, bankovnim karticama i osobnim dokumentima. Ukradenim karticama na bankomatu podigao je više tisuća kuna. Vlasnici je nastala materijalna šteta veća od 7.000 kuna.

PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA
Jučer, oko 10,15 sati, u šumi između Mandićevca i Borovika, djelatnici tvrtke tijekom izvođenja radova pronašli su topnički projektil 76 mm, bez upaljača. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo projektil. Oko 16 sati, na području Čepina, 26-godišnji građanin je prilikom prikupljanja starog željeza u željeznoj kutiji pronašao je dvije ručne bombe M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombe.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJA KAZNENOG DJELA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 2. listopada 2020. godine, 40-godišnjak počinio kazneno djelo računalne prijevare. Počinitelj je sklopio pretplatnički ugovor s teleoperaterom koristeći se podacima 60-godišnjeg hrvatskog državljanina.  Počinjenim kaznenim djelom, 60-godišnjak oštećen je za više tisuća kuna.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira i Đakova te jedna na području Našica.

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljeno 4 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,40 sati, u Koški, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnjak iz Harkanovaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,15 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 4,20 sati u Dardi se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 50-godišnjak iz Darde, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,15 grama po kilogramu.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16.300, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 9,40 sati, u Kaštelanskoj ulici, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 57-godišnjak iz Osijeka, uslijed nepropisne vožnje unazad udario je u zaštitnu ogradu te napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je ubrzo pronađen i alkotestiran te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,23 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 24 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit