Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Facebook
Twitter
Pinterest

Iz Policijske uprave osječko-baranjske djelatnici građevinske tvrtke jučer su u Belišću prilikom izvođenja zemljanih radova pronašli artiljerijski projektil kalibra 105 milimetara koji potječe iz Drugog svjetskog rata, a koji su na siguran način uništili policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Iz Policije podsjećaju građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.
Pozivaju građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva nije potrebno donositi u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
O namjeri predaje treba obavijestiti na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U tri provale ukrao više od 1.800 eura

U noći između 20. i 21. ožujka na širem području Osijeka nepoznati je počinitelj prvo provalio u teretni automobil iz kojeg je ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Nakon toga je iste noći provalio u dva obližnja ugostiteljska objekta u kojima je iz novčanika, elektronskih aparata i kladomata ukrao novac.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1.800 eura.

U pretrazi pronađena minsko-eksplozivna sredstva, oružje i streljivo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici su jučer na širem području Osijeka obavili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 72-godišnjak, kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta ručna bomba, topničko eksplozivno streljivo, dva trotilska metka, detonatorski upaljač, eksplozivni dio mine, 100 metaka s pripadajućim nosačima, dva spremnika za metke, automatska puška i optički ciljnik vojnog podrijetla. Ubojita sredstva izuzeo je policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit