Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 3 kaznena djela od kojih policija  izdvaja kazneno djelo krađe i kazneno djelo prijevare.

UKRAO BICIKL
Jučer je u Beljevini, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj ukrao bicikl, vlasništvo 50-godišnjaka. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2.000 kuna.

PREVARENA PRILIKOM KUPNJE TORBICE
Sredinom prošlog tjedna, na području Đakova, 35-godišnjakinja je u oglasniku pronašla skupocjenu žensku torbicu. Potom je stupila u kontakt s prodavačem kojem je uplatila oko 4.000 kuna te nakon nekoliko dana na kućnu adresu dobila torbicu. Pregledom torbice utvrdila je da je torbica krivotvorena te da je prevarena.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U 2 prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok su ostale 2 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka evidentirane su 4 prometne nesreće. Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 32 vozača osobnih automobila, 6 biciklista, 1 vozač teretnog automobila i 1 motociklist koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 226 prekršaja od kojih su 136 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 2 prekršaja upravljanja motornim vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole i 39 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je jučer oko 3,35 sati, u Osijeku, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak (22. travnja) oko 18,30 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Vozač osobnog automobila, 50-godišnjak, oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,70 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 14.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.  Oko 18,35 sati, u Čemincu, u nadzoru prometa policijsku službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 78-godišnjak iz Čeminca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu (23. travnja) oko 22,40 sati u Kunišincima, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 38-godišnjak iz Marijanaca, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,16 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda. Oko 22,50 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su biciklistu iz Bistrinaca. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Jučer (24. travnja) oko 3 sata, u Našicama, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak iz Velimirovca. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,51 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. Oko 3,20 sati u Valpovu, u nadzoru prometa policajci su zaustavili neregistrirani osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak iz Kućanaca za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu te je uhićen. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit