Projekt “Da se ne zaboravi” – hvalevrijedan projekt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba primio je danas organizatore projekta za osnovnoškolce “Da se ne zaboravi” kojim se promiče istina o Domovinskom ratu. Istaknuo je da mu je posebna čast ugostiti glavnog tajnika KVIN-a i voditelja projekta Ivicu Kovačevića, general bojnika Mirka Horvatina i pričuvnog bojnika Nikolu Masnikosu. Pohvalio je što educiraju djecu i mladež o Domovinskom ratu u Našicama i na ovom području te o tome koja je žrtva podnesena da bismo živjeli u slobodnoj, suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj. Svakom prilikom – rekao je – odaje se počast braniteljima koji su u to vrijeme dali najdragocjenije što su imali, a to su vlastiti životi.

Voditelj projekta Ivica Kovačević istaknuo je kako je, zbog cijele situacije s koronavirusom, u ovoj školskoj godini realizirana samo učionička nastava i to u OŠ Dore Pejačević, a zajedno s Biciklističkim klubom uspjeli su organizirati i tribinu.

Ratni zapovjednik specijalne jedinice policije “Baruna” i umirovljeni general bojnik Mirko Horvatin, govoreći o iskustvima, rekao je da je najzanimljiviji dio upravo terenska nastava u kojoj se na mjestima ratnih događanja učenicima predstavlja kako se obranilo ovo područje.

Pričuvni bojnik Hrvatske vojske Nikola Masnikosa istaknuo je da je zadatak projekta da kao aktivni sudionici Domovinskog rata, sedmim i osmim razredima, prenesu svoja iskustva i upoznaju ih s činjenicama. Projekt se – podsjetio je – provodi već 10 godina i iskustva su jako pozitivna. Odobrilo ga je Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo branitelja.

 

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit