Prof. Patajac predstavio knjigu o školstvu Donje Motičine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu proslave Dana općine, u Donjoj Motičini je predstavljena knjiga prof. Josipa Patajca “Škola u Donjoj Motičini”. Pozdravne riječi uputili su načelnik Željko Kovačević, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i Ružica Mikičić. Prigodan program izveli su učenici OŠ Vladimira Nazora Feričanci – područne škole Donja Motičina.

Autor knjige, prof. Patajac rekao je da je do ideje za ovu knjigu došao radeći na povijesti ovog mjesta, jer je škola kroz povijest odigrala značajnu ulogu u razvoju mjesta. Kako je i sam veliku većinu svog života proveo u školstvu, smatrao je da ovu temu treba prenijeti mještanima. Tako čitatelji u knjizi mogu pronaći crtice iz povijesti školstva u Hrvatskoj, o Nižoj pučkoj školi, školi nakon Drugog svjetskog rata, osmogodišnjoj školi i mnogim drugim temama vezanim za školstvo u Donjoj Motičini.
tekst: Kristijan Katarinček, Radio Našice
foto: Slobodan Kadić (arhiva)

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit