Priznanja višestrukim darivateljima – hvala im!!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradsko društvo Crvenog križa Našice danas je, u Domu kulture, održalo svečanost uručivanja priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ravnatelj Igor Feldi podsjetio je da je upravo danas, prije 68 godina, održana prva akcija darivanja krvi u sisačkoj željezari. S ponosom je istaknuo da zahvaljujući našim darivateljima krvi, u našim bolnicama nikada nije došlo do situacije da osoba premine zbog nestašice krvi. Zahvalio je darivateljima što sa svakom svojom dozom daruju život i pružaju nadu u ozdravljenje.

Čestitkama se pridružio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je rekao da mu je čast čestitati darivateljima njihov dan.  Čestitao im je na humanosti i zahvalio na promicanju Našica u humanom djelovanju jer smo 6. u državi po dobrovoljnom darivanju krvi u odnosu na broj stanovnika.

U ime Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije čestitku je uputio predsjednik Goran Latković. Kako je rekao, GD CK Našice već godinama je u vrhu u Hrvatskoj, to je hvalevrijedna tradicija koja živi u ovom gradu, ali i u cijeloj Slavoniji poznatoj po darivanju krvi.

Dodijeljena su visoka priznanja za darivateljice i darivatelje.

Brončani znak i zahvalnicu za 35 darivanja krvi primile su tri darivateljice – Marija Bencek iz Nize, Senka Batrac iz Donje Motičine i Kata Pripić iz Vukojevaca.
Zlatni znak i zahvalnicu za 75 darivanja krvi dobila je Blanka Perasić iz Našica.
Srebrni znak i zahvalnicu za 55 darivanja krvi primila je Branka Hajek iz Našica.

Brončani znak i zahvalnicu za 50 darivanja krvi za 2020. godinu dobili su: Vladimir Barić iz Našica, Matija Držaić iz Šaptinovaca, Tomislav Gužvinec iz Martina, Dragan Jović iz Našica, Darko Kovačević iz Bokšića, Zdravko Kubica iz Jelisavca, Darko Kuric iz Jelisavca, Zoran Ljubojević iz Đurđenovca, Dražen Makaj iz Đurđenovca, Vedran Matek iz Našica, Mile Pavlović iz Đurđenovca, Alan Rep iz Velimirovca, Damir Štefančić iz Kršinaca i Veljko Vešligaj iz Našica, a za 2021. godinu: Jerko Amidžić iz N. Markovca, Marijan Božić iz Razbojišta, Dino Elijaš iz N. Markovca, Zdravko Forintić iz Zoljana, Robert Galeković iz Stare Jošave, Ivan Galinec iz Nize, Petar Guljaš iz Martina, Antun Hrženjak iz Našica, Vlado Jakovac iz Koške, Zdenko Kump iz Feričanaca, Josip Maltašić iz N.N.Sela, Ivan Martinović i Siniša Martinović iz D. Motičine, Petar Mihaljev iz Podgorača, Danijel Pavlović iz Našica, Dario Peršić iz Osijeka i Darko Plečić iz Sušina.

Srebrni znak i zahvalnicu za 75 darivanja krvi u 2020. godini  dobili su: Ivan Abičić iz Đurđenovca, Miroslav Aničić iz Našica, Josip Bakota iz Bokšića, Franjo Brođanac iz N.Markovca, Vladimir Lukačić iz D. Motičine, Hrvoje Nemet iz N. Markovca, Perica Tot iz Đurđenovca i Stanislav Varga iz Podgorača, a za 2021. godinu: Predrag Cili iz Našica, Valent Keglević iz Lađanske, Zdravko Kranjčec iz Našica, Ivica Lešković iz Subotičkog Luga, Julio Pepelko iz Našica, Mario Šustek iz Jelisavca i Danko Vidaković iz Feričanaca.

Zlatni znak i zahvalnicu za 100 darivanja krvi za 2020. primili su:  Miroslav Čeme iz Zoljana, Željko Marinović iz Londžice, Vlado Tominac iz Valenovca i Zvonko Vrabac iz Našica, a za 2021. godinu: Ivan Cinkuš iz Beljevine, David Gull iz Našica i Dražen Tomašić iz Koške.

Plaketu i zahvalnicu za izvanredni uspjeh za 125 darivanja krvi za 2020. godinu primio je Ivan Filisar iz Našica, a za 2021. godinu – Stjepan Mravlinčić iz Našica.

Po prvi puta dodijeljena je zahvalnica za doprinos razvoju dobrovoljnog darivanja krvi i to dugogodišnjem djelatniku GD CK Našice Mirku Gašiću koji je 30 godina proveo u promicanju darivanja krvi, a i osobno je krv darovao 125 puta.

 

tekst i foto: N.Pavlus / GD CK Našice

.

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit