Pripreme za 19. Festival “Dani slavonske šume”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Festival „Dani slavonske šume“ ove godine održat će se devetnaesti put i to od 5. do 8. rujna. Na poziv Turističke zajednice Grada danas je održan radni sastanak kako bi organizatori dogovorili sudjelovanje udruga na festivalu. Sve nazočne pozdravili su gradonačelnik Josip Miletić, predsjednica Matice hrvatske Našice Silvija Lučevnjak i direktor Turističke zajednice Srećko Perković.
Festival će započeti u četvrtak 5. rujna predstavljanjem knjige “Slavonske šume kroz povijest”. U petak 6. rujna, u organizaciji Hrvatskih šuma Uprave šuma Podružnice Našice, bit će održan “Aktualni sat šumarstva”, a tema će biti zaštita šuma. U ovogodišnji program uključilo se i Hrvatsko kulturno društvo “Lisinski” Našice koje ove godine obilježava 130 godina postojanja i rada. Članovi društva održat će koncert u Noći festivala na pozornici pokraj dvorca Pejačević, a nakon njih nastupit će i folklorni ansambl „Lado“ iz Zagreba. Osim toga, u petak će biti otvorena i gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba pod nazivom “Miocen sjeverne Hrvatske – od blata do zlata”. I ove godine – dogovoreno je – subotnji program će obilježiti brojna događanja: prezentacije, radionice, izložbe, natjecanja i brojna druga. Šest uprava šuma natjecat će se u natjecanju sjekača. U parku će biti organiziran i otvoren 13. Obrtnički sajam te uobičajeni popratni sadržaji za sve generacije. Podjela mesa za kuhanje čobanca bit će u srijedu 4. rujna u 20 sati u dvorištu hotela. U nedjelju 8. rujna bit će održan Dan našičkog sporta. Festival će završiti kazališnom predstavom na otvorenom – “Čekaonica” Vukovarskog amaterskog kazališta.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit