Prijevara “teška” milijun i tristo tisuća kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je pet kaznenih djela od kojih je u policijskom izvješću izdvojeno kazneno djelo teška krađa i kazneno djelo prijevara:
U vremenu od 7. do 10. veljače, u Dopsinu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnje hrvatske državljanke te iz kuće ukrao perilicu rublja. Vlasnici je nastala materijalna šteta nekoliko stotina kuna.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 52-godišnji hrvatski državljanin i 49-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo „Prijevara“. Tijekom 2019. godine, 52-godišnjak i 49-godišnjakinja međusobnim dogovorom i lažnim prikazivanjem činjenica doveli su u zabludu 65-godišnju hrvatsku državljanku te posredovali u prodaji tri stana, a novac od prodaje zadržali su za sebe. Vlasnica, 65-godišnjakinja, oštećena je za milijun i tristo tisuća kuna. Počinitelji su uhićeni.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Belišća.
Jučer, 10. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač pod utjecajem alkohola i to u 23,45 sati u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin iz Harkanovaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
U 14,20 sati u Osijeku, na raskrižju Dunavske ulice i Ulice Svetog Josipa Radnika, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 47-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je u osobni automobil koji se kretao ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,87 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

izvor: PUOBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit