Prijevara putem aplikacije Messenger

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

PREVARIO GA PRODAVAČ ELEKTRIČNOG SKUTERA
Početkom travnja ove godine, putem aplikacije Messenger 58-godišnjak je stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja je oglasila prodaju električnog skutera. Prilikom dogovaranja kupovine 58-godišnjak je prevarantu proslijedio svoje podatke i sve podatke svoje bankovne kartice. Nakon dostavljenih podataka prevarant mu je s računa skinuo 750,00 kuna.

Iz policije podsjećaju građane da su ovakve računalne prijevare putem interneta postale učestale. Prevaranti se javljaju kupcima, a i prodavačima putem mobilnih aplikacija tražeći ih podatke njihovih bankovnih kartica. Policija upozorava da nikada ne dijele ili upisuju CVC/CVV broj niti autoriziraju transakciju jer za uplatu na račun dovoljno je proslijediti IBAN broj.  Ukoliko kupac šalje bilo kakvu poveznicu uvijek ju treba dobro provjeriti  jer, iako se na prvi pogled čini kao prava, u većini slučajeva bude prijevara.  Također nigdje  se klikom ne mora potvrditi  broj računa i podatke s kartice kako bi bila izvršena uplata. Osobne podatke i podatke bankovne kartice (ime i prezime, trajanje kartice, CVC/CVV) upisuju se samo ako građani kupuju i to samo na provjerenim stranicama banke ili pružatelja usluge plaćanja.

U NADZORU PROMETA ZAUSTAVLJEN VOZAČ S 1,78 PROMILA ALKOHOLA
Jučer su, na području Policijske uprave osječko-baranjske, zaustavljena dva vozača osobnih automobila pod utjecajem alkohola.
Noćas, oko 00,45 sati, u Osijeku u Biševskoj ulici u nadzoru prometa po policijskim službenicima zaustavljen je 45-godišnjak iz Tenja. Evidentirana mu je koncentracija od 1,78 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

PROMETNE NESREĆE I JUČER BEZ ALKOHOLA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.
Po jedna prometna nesreća se dogodila na području Osijeka, Belog Manastira i Đakova.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit